Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問有咩方法可以令得水貼更加實?

買左笨大的水貼, 用左softer都仲有d水貼會甩出來, 請問除左噴coating仲有咩解決方法?
有聽過話在貼水貼之前先打磨貼的地方, 可以令得水貼更加實, 唔知岩唔岩呢?
另外, 有枝藍色蓋類似softer的, 唔知可否解決到呢個問題?
thx
請CHING講一下你貼水貼既程序:D
請CHING講一下你貼水貼既程序
結城梨斗 發表於 3-2-2012 12:01 AM

將水貼浸水十秒, 用棉花棒將水貼移到模型件,
再塗上softer, 最後用棉花棒印走多出的水份...
check the reply...
ygat2005 發表於 3-2-2012 12:09 AM

唔該晒大大...即係要用setter來強水貼符著力!!!
但唔知先打磨而唔落setter的方法work唔work呢? thx
回復 5# latu

我自己淨係用softer, 模型表面最好平滑, 千祁唔好噴完消光至黏水貼, 多數唔穩的. :71:
used softer, even the surface is not smooth still no problem...
我明啦,唔該晒!!!