Toysdaily 玩具日報

查看: 15222|回復: 12

[個人收藏] Switch On! Fourze Basestates (SHF幪面超人)

幪面超人40週年作品~Masked Rider FOURZE
青春校園片,火箭頭拉打,可愛+有趣,我都接受到的,但呢位新拉打的配色我是覺得好靚

腰帶配色都冇問題,但實在太大舊,好似腰包,太前衛.....

呢款
shf玩具,可動幾高,關節夠力又好扭,整體上色都...免強可以啦,但身型比例真係麻麻,個頭真係太大…身太細,腰帶螢幕冇圖案我也不是太介意
配件方面呢: 3對手首,大型裝備有右手的火箭,左腳的鑽頭,3Drill Switch(開啟狀),基本的都齊備

同期也推出了Stand and Effect Set(地台支架+爛地,火箭特效) Module Set 01(其他Switch裝備),我就只買理Stand and Effect Set就夠
Stand and Effect Set 個噴火效果外型一搬,但顏色夠美,可惜極重,而爛地配件及地台都幾美,好得我心,正常的地台支架夠力夠實,呢set野真係唔買唔得

呢套玩具盒面及地台都係寫Kamen Rider,而唔係Masked Rider,我就覺得冇所謂,不過唔明佢地點解唔統一叫法)

SHF

Masked Rider FOURZE (FOURZE BASESTATES)

Fourze我唔係睇左好多集,不過頭幾集都有主角高空跳下著地後的腳痛樣,幾得意,我鍾意

亞馬遜: 唔好打啦,我都係正義的幪面超人,做朋友啦

Fourze(如月弦太朗): 除了想同全校做朋友,更要同全部拉打做朋友呀
(純粹是我個人幻想)

大叫一聲 Rocket Punch! (雖然主人公冇咁叫)
Fourze猛轟 IXA蜘蛛男ver.

必殺技來了!

RIDER ROCKET DRILL KICK !

右手及左腳的大型裝備又係好似電王CF咁要用力"蚊手蚊腳"去換裝,真係好怕玩爛
我就把插入的樁修幼一些,現在易插易除,玩得放心
有時間要改埋電王CF隻左手先得 ^^

手頭上所有shf終於影晒,等2月入手理sky rider再見(如能成功已正常價入手)

連續影了幾隻shf拉打,d動作擺到好悶又好似不停重複咁,冇乜新意咁
咁要停一停,下編影下其他玩具
Kamen Rider 嚴格來講係日文
Masked Rider 是英文
地台係 "日文"
盒面果句一向都係英文
所以唔 match 沒有問題啊 !
Great photos! Support. :71:
Kamen Rider 嚴格來講係日文
Masked Rider 是英文
地台係 "日文"
盒面果句一向都係英文
所以唔 match 沒 ...
玩具 發表於 2-2-2012 14:12

盒面都係寫 Kamen Rider (不過可能我記錯,盒我也掉了)
盒面都係寫 Kamen Rider (不過可能我記錯,盒我也掉了)
AJ 發表於 2-2-2012 02:24 PM

由W開始的rider 盒面都改左做KAMEN~~
正相正report, thx for sharing:71:
D相影得好有動感~~
Fourze 係近期最 "玩具" 嘅 SHF, 買埋 module set 就真係好多變化, 好玩!

師兄啲靚相好有官圖 feel!
Fourze出得唔錯,不過要蚊手蚊腳真係:69:
Very Nic Pic! :71:
大大影得好正牙~~!!!
AJ D相真係:71:

不過扔咗個盒真係有點可惜
Nice Report!!! :71:
Will C Hing buy the final form of Fourze??
Nice Report!!!
Will C Hing buy the final form of Fourze??
fktuen 發表於 24-6-2012 00:44

fourze final form
1 定 買 !