Toysdaily 玩具日報

查看: 33184|回復: 29

[個人收藏] 空我.究極型態 (SHF幪面超人)

SHF

Masked Rider Kuuga Ultimate Form

~舊物新影 古迦究極型態~

一搬的可動度,ok的上色,紋理細緻度亦ok,更可換成黑目型態

外型先決為主,這傢伙都是不錯的

但有一個我幾介意的缺點,就係身型太高,他比其他SHFRider都要高搞乜呀bandai…

Final form大合照

我手頭上的眾拉打final form原來唔係咁多

究極古迦擁有超自然引火能力,decade劇中又試過出火炎拳,相當有型,好彩我又有套SHF W火炎套裝,內含火炎拳特效,我更係比究極古迦用下啦,再加上匠魂兩條火勢,另這揖相生色不少

黑目古迦究極型態
黑目係比較有型

點解我入手咁耐都唔影佢
?

因為我想bbq時幫佢影d相係同火炎合照,點知我一等就等到上個月才有機會bbq,但係影完效果唔滿意,咁到上個星期又有得bbq,最後拍了幾十張都終於有2張我鍾意,所以搞到今日才能分享

直豎拇指~

很好..一切都係為了BBQ:71::34:..另外終極古加期實應該出R版
幾驚你貼果隻核突蟹出黎~

呢隻 ULTIMATE KUUGA 係果期 SHF 來講真係上品 !!!
:71: bbq 加古迦又幾特別喎..
我留意當中有張係古迦踩decade隻手, 莫非古迦有睇西甲大戰?
bbq 加古迦又幾特別喎..
我留意當中有張係古迦踩decade隻手, 莫非古迦有睇西甲大戰?
空月 發表於 2-2-2012 14:14

HAHA 冇睇波呀
呢隻古加就真係出奇地高大~~~
其實我覺得係DECADE個D矮,唔關KUUGA事:36:
我都有特效件:34:
帶埋去BBQ唔驚畀燒融?:p
帶埋去BBQ唔驚畀燒融?
Harris 發表於 2-2-2012 16:19

放心,個爐與kuuga間有段安全距離
Ultimate真係型,講高零號仲高la:76:
I love Kuuga !! Support! :71:

這張很帥~
黑目應該更帥~
:61:好在~~~
但係唔知点解我觉得只眼 怪怪哋~~~~窄咗d咁 换成黑目就无咁明显...红目就真係好怪
好在~~~
但係唔知点解我觉得只眼 怪怪哋~~~~窄咗d咁 换成黑目就&#2608 ...
gujuji 發表於 3-2-2012 00:43

應該可能係
水晶眼內的銀色位與水晶眼面的透明紅
兩者中間有一定距離
我都有入呢隻, 除左SHF一般的通病-->瘦之外, 大致上我都非常滿意:71: