Toysdaily 玩具日報

查看: 17037|回復: 13

[個人收藏] KNIGHT & DARKWING (SHF幪面超人)

(假面)騎士中的騎士

SHF
Masked Rider Knight

這揖相我用了多晚去影,希望大家慢慢品嚐

Grasshopper:「2 5 9 0 8 7 2 3

台燈閃閃的璀燦
色彩繽紛變幻 POSE!

黃金粉紫色寶幔 高貴散播空間 POSE!

如火一般的草蜢 火一般的燦爛 POSE!

誰要你這晚感覺到野蠻
POSE!

而四季遠去看似秒秒像風 POSE!

而空中始終空空空空似空 POSE!

但我與你相擁 香檳酒彼此碰 POSE!

帶動著熱鬧熱情和熱舞 POSE!

這個開場希望大家覺得有趣

請比趣 ^^

HAHA,胡鬧過後,正正經經簡單介紹下

可動,外型,配件,品質,誠意都真係拍住之前的SHF龍騎

不過,腰關節又有點鬆,我自已拔出來加寶貼又搞掂左,上色冇龍騎咁好,有些地方有點花,QC整體都算係唔錯

加加埋埋都係少少問題姐,但還是SHF[size=+0]中的極品

另外,眼罩下能看見那藍色水晶眼,真係神秘又美麗
腰帶左邊又可換成有劍套或冇劍套狀,就算有劍套都不影響可動,因為劍套條帶用軟膠制加上又有關節

今次也有附送地台枝架,我冇拆出來用,因為display櫃中已有那類地台枝架

召喚機~翼召劍

上色細緻,連機關也非常細緻,絕不馬虎

可擺出劇中的入咭情況~先抽起尾部,雙翼打開及入咭

KNIGHT & DARKWING (SHF幪面超人)

好咧,看看主菜~卡片,武器,契約獸,超必!

Trick Vent: 召喚分身
分身...........你叫我點影...

Advent: 召喚契約獸~ (黑翼)

DarkWing全新制造,口可開,頸可轉,翼可拍,腳可屈,連腳指都有關節,已幾何級數超越R&M及裝著版

Nasty Vent: DARKWING的音波攻擊

Sword Vent: 召喚騎士長槍~翼槍

個柄有長短各一可換,有誠意

Guard Vent: 召喚盾牌~翼壁

翼壁可換成斗篷狀,有型到爆,更可使Knight於天空中飛行,有型到爆x2

斗篷比較重身,而可動斗篷的關節位又唔夠力,要搞好佢我今次用左aa膠

Final Vent: 必殺技~飛翔斬

那個硬膠制的旋轉錐子大型特效件,組合時要小心d,好似幾易弄斷接口位枝樁

玩得我好滿足的一款shf,實在不能錯過

end

(題外)後話:
bandai可以好人道,也可以好有heat,不過大家都知,如此平靚正的玩具已告一段落,之後的王蛇,鐵兵都冇契約獸跟
過幾個月,千值練會推出看似非常不錯,天元突破的紅蓮螺巖,唔知佢推出後,會否令bandai發揮小宇宙,出隻更正的超合金魂紅蓮螺巖,...大家一齊同我發夢吧

最後,還是要多謝Figma

:71::71: 超正, 開場白10 個趣!!!
三隻龍騎, 最鐘意呢隻!!!樓主影得好正!!
超正, 開場白10 個趣!!!
三隻龍騎, 最鐘意呢隻!!!樓主影得好正!!
空月 發表於 2-2-2012 14:10

多謝你,得10個趣,咁10個趣是否 '爆趣' ?
he he he
Figma

.....在這場騎士戰爭下,成為了對家既源動力,

但在玩具發展上,有不少汗馬功勞!!!!!!!!!
AJ大 今次大暴發,正!!!!!!!!!!!!:handshake:
大件夾抵食:71:
希望之後d契約獸再出好d:43:
GOOD.....:71:......
:38:正到无嘢讲~~`
呢隻真係好抵玩~~
如果shf出蟹就好啦:)同佢打個夠本:)
樓主d相超級毒!!!! :71:
快D出齊13隻就正啦!!
BUT有排影
good!!!!!!!!!!!!!!!!!!