Toysdaily 玩具日報

查看: 2412|回復: 10

[詢問] 有冇朋友知道用來噴色,夾住D件嗰D鱷魚夾可以喺邊道有得散買?

有冇朋友知道用來噴色,夾住D件嗰D鱷魚夾可以喺邊道有得散買? 唔該
因為$3一支好很貴
當然係DIY啦~ 去百X買超值牌竹籤 $4.9 60支 之後再去鴨寮街買鱷魚夾(周街都係) 我上次買係$37.5 15對(因為買多D所以平D) ___ 之後用膠紙(最好電線用)將兩樣野合埋一齊就OK啦~
真係平好多嫁~
當然係DIY啦~ 去百X買超值牌竹籤 $4.9 60支 之後再去鴨寮街買鱷魚夾(周街都係) 我上次買係$37.5 15對(因為買 ...
jkkioop 發表於 1-2-2012 08:40 PM

其實咁到 個幾銀紙 一枝重要自己整
我買開2蚊枝
我覺得與其徙半粒鍾慢慢整,不如比多10蚊20蚊整好晒既好過
回復 2# jkkioop
Thanks! 但 我問親間間都話冇得賣
廣華街一定有,仲有係皆旺的模型店,炮台山老字號都有,一般賣模型的不會有,
in's point都有,見過$20/15支,最貴係$2支
我都買開$2支,皆旺地庫
建議DIY,可以設計到兩邊都有鱷魚夾...
我就係咁...
兩邊都有鱷魚夾?
咪冇得插?
兩邊都有鱷魚夾?
咪冇得插?
five0393 發表於 2-2-2012 10:56 AM

我通常係一邊夾模型...
一邊夾返模型盒邊...
唔一定要插落發泡膠...
一邊用舊左,就轉用另一邊...
睇自己方便,可以唔駛咁多竹籤...
yahxx >鱷魚夾
8毫一支,我搵唔到再平...:67:

另外我會買d大書夾,一次可以夾幾件細件,方便噴,而且又可以慳位,
其實有d件可夾既位置有限,所以建議大小夾都買d番來
有d件係冇位可以夾,可以用一支竹簽+blu tack痴住佢