Toysdaily 玩具日報

查看: 6682|回復: 17

[玩具攝影] 月虹之巫女

壬辰龍年第一帖,是舊物新影---shining hearts的女主角輝夜

部分劇透
輝夜其實是另一女角,maxima的覺醒前人格;覺醒後名為sakuya(朔夜,日本神話的花神)
(即將推出的shining blade就是朔夜做女主角的)

講回figure,入手的是再販,所以QC,水口,上色問題沒有第一水嚴重
不過頭飾依然有少少QC問題...
造形嘛...簡單是美,重現Tony插畫的六成

呢隻真係好靚:46:
高質figure愈黎愈貴咯~~
回復 1# 吉野凜花

sayakaではない,カグヤ(ka-gu-ya)です。

支持!!
回復 4# 杜比

好多女呀 :) :) :)
回復  吉野凜花

sayakaではない,カグヤ(ka-gu-ya) ...
杜比 發表於 30-1-2012 02:36 PM

alter 十兵衛呀~~~:44:
回復  吉野凜花

i'm really sorry,到今天才發現串錯字,是sakuya才對:31:

輝夜的日文是kaguya對的;朔夜的日文是sakuya也對的

為何maxima又叫sakuya,詳請:
http://shining-world.jp/blade/chara/sakuya.shtml

http://www.youtube.com/watch?v=dQgPpB4Oll0

P.S.沒有裏雪姬的?
回復 7# 吉野凜花

應該係想將兩個同樣既奈奈做個區別。始終係兩個遊戲~雪姬都唔左樣:44:

冇買到裏雪姬呀, 個人不太喜歡:38:
回復 6# chimchim5978

:36: CAST OFF就唔影啦~免得大家紳士鳥

回復  chimchim5978

CAST OFF就唔影啦~免得大家紳士鳥
杜比 發表於 30-1-2012 09:42 PM

我鐘意直江多D:36:
回復  吉野凜花

應該係想將兩個同樣既奈奈做個區別。始終係兩個遊戲~雪姬都唔左樣

冇買到裏 ...
杜比 發表於 30-1-2012 09:21 PM

blade今次炒一大碟冷飯
wind,tear,hearts大部分都出場:36:

仲有七色水樹戰隊會出(公布有紅,黄,綠,藍,粉紅,黑),有排玩:26:
回復 11# 吉野凜花

賊船已有冰屬奈奈訂:66:
回復  吉野凜花

賊船已有冰屬奈奈訂
杜比 發表於 31-1-2012 12:18 AM

甘快有得訂~~呢隻我重諗緊~~因為呢隻連個姿勢同maxima太似有一雞兩味既感覺~
而且宜家既PVC figure真係越黎越貴~直迫12吋figure....
宜家等緊壽屋隻限定Neris應該會收手.....
回復  吉野凜花

我都支持下~:73:

回復 13# 密斯威爾

我仲有隻ローナ同另一隻小梅坐係度回頭個口擔住塊鯛魚燒呢兩隻
    還有壞小孩面書今午放左圖限定ネリス到左,btw我上左賊船:38: