Toysdaily 玩具日報

[新品消息] MG1/100 UC Gundam 2號機 Banshee Ver. ka最終決戰仕様

回復 15# VEDA
大大你喺邊度入手?可否PM小弟,謝謝:help:
回復  VEDA
大大你喺邊度入手?可否PM小弟,謝謝
siubuy 發表於 26-3-2012 06:11 PM

我哪买得到= =
都是日站的而已嘛= =
这里订的,可惜截单了
http://p-bandai.jp/hobby/item-1000014879/
看看港雅会不会有吧∼但价格嘛。。。。。。:ice:
本來見佢係ver ka以為會有個令令boxart,如今可以完全回避:(
今日拎左,原來心口有幾個地方同OVA不同。有無師兄可以講下佢多出黎嘅件可唔可以做返OVA個心口?
回復 19# Leoyin

Yes it can,  because I just finished the OVA version and see the extra parts in the photos of ver ka version.
張水貼好正

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 10 字節系統限制: 15 到 10000 字節
本來見佢係ver ka以為會有個令令boxart,如今可以完全回避
anakin360 發表於 27-3-2012 01:21 AM

原來砌模型係睇boxart去決定,哈哈

請問有冇師兄買了紫外光燈(UV燈),用來展示隻小説版 MG Unicorn Gundam 2號機 Banshee Ve. ka 最終決戰仕様 ,能否做到類似官圖發光時的效果,我昨天已到過深水埗找紫外光燈,但其中一家店長建議我到旺角金魚街找,而且他說價錢不非,要1xxx,有冇師兄有養魚及有紫外光燈,可否告知我效果,價錢及可在那買?或如果成本效益低,有否代替品?謝謝!:64:
請問有冇師兄買了紫外光燈(UV燈),用來展示隻小説版 MG Unicorn Gundam 2號機 Banshee Ve. ka 最終決 ...
mpp025 發表於 1-6-2012 11:31 AM

其實唔使去金魚街,
你去深水埗鴨記旁邊D舖頭仔,
可以搵到用黎照銀紙果D光管仔,30-40蚊有交易,
買一枝都夠照全隻,想光D可以加多枝。
回復 25# 結城梨斗
謝謝你用心的回應!
原來砌模型係睇boxart去決定,哈哈
mocha_boy 發表於 31-3-2012 12:08 AM

非也,普通版又平,boxart又好睇,收藏的話才會買此款,如今無了ver ka一貫的cg boxart,更加想不到理由入手了
回復 26# mpp025

其實我之前砌過FAUC,
所以買左枝UV燈仔玩下,
呢排咁岩又砌報喪女妖,
所以隨手影兩張:52:

螢光綠好正咁喎, 可惜獨角獸唔係我杯茶
回復 28# 結城梨斗

謝謝你呢!你還抽空拍照給我參考!^^明天我會到深水埗找找!謝謝!:64: