Toysdaily 玩具日報

樓主: joo200456789

[ENTERBAY] Enterbay RM-5 (Shih Kien 石堅) - (Part 2 兵器篇) 多圖

樓主真係好嘢,小弟十體投地! 相信樓主亦是武林中人,如果唔係實擺唔到咁正嘅POST,配服配服,多多謝謝分享。
韻味同動感十足,睇相都覺得樓主玩得好開心
樓主,我想買兵噐,可否pm我汝洲街地址 ? 謝。
:71: 正到無朋友:71:不如eb出多點香港演員,歌星,唔洗成日都係美國電影咁單一。
樓主,我想買兵噐,可否pm我汝洲街地址 ? 謝。
figure128 發表於 24-1-2012 19:05

我都想買呀,可以pm 埋我嗎?:63:
鐵線拳,練過洪拳都會玩:35:
話時話,套唐裝EB門市仲有無得換呢?
超正~~ 樓主可以活現"堅叔" ~ 佩服 ~:71:
:D so good!!!!!
OMG, d 架生邊度入架?

謝謝各位,

樓主真係好嘢,小弟十體投地! 相信樓主亦是武林中人,如果唔係實擺唔到咁正嘅POST,配服配服, ...
figure128 發表於 24-1-2012 06:06 PM

鐵線拳,練過洪拳都會玩
布魯士 發表於 24-1-2012 09:00 PM

小弟唔識功夫的, 嘻, pose都是亂擺的, 見笑了!
老師會唔會出洪拳教學? 嘻!

個地台好正呀
請問係邊度有得買呢?
kitchin2003 發表於 24-1-2012 05:48 PM

Sketeton Stand or X stand

買於雞旺2F老闆娘, ~$4X,

(本來想買幾個, 不過佢得一個, 佢話要喺大陸入)
逃補都有, 可自己search
自制十分簡單, 材料如下

A) 一條木棍, ~1M長 $16, 中南
B) 銀膠貼, 文具舖 (中南都有) ~$10
C) 小鏍絲圈 (唔知正名), $5包 , 汝州街 (唔知舖名), 你見到d有賣Parts野就可以走入去睇吓搵吓
D) 銀色膠圈, ~10pcs/$10, 汝州街 (唔知舖名), 你見到d有賣Parts野就可以走入去睇吓搵吓
E) 濾網 ~$10, 一般家具雜貨舖/日本城
F) 匙扣鍊散件 ~$5包, 汝州街 (唔知舖名), 你見到d有賣Parts野就可以走入去睇吓搵吓
G) 匙扣, $15 廟街

A+B+C+F = 三節棍 / 雙節棍
B+E+F = 血滴子

或可再自行創作
我最鍾意三節棍,自制血滴子就..............哈哈••••••••
Good sharing!
Not only because of the good figure & the weapon, but also your good photo skill!
Please take more photo to share with us! :handshake:
血滴子簡直天下無敵!!!!!! :71:
樓主好有心!:71:想問下 EB石堅 仲有無現貨呢?