Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 獨角獸同大家拜個早年

先同大家拜個早年, 祝大家可以想玩就玩, 唔駛再挨炒價同匯價...:77:

因為Bandai出左MG Unicorn Full Armor, 所以心血來潮拎番封存左成年嘅Fix同埋攪埋D瑕疵, 順便影下相, 如果唔係就好似隻Nu Gundam Fix咁冇咩點影過就斷左隻手....其實呢隻Unicorn Fix都有類似嘅問題, 兩隻手嘅joint位都好緊, 轉果時都好驚會斷...

武器一覧

用左好多時間晌背包果個盾同孖槍位先至掛晒D武器變做FA Mode.

呢個就係FA Mode唯一可以做到而又唔會跌D武器落黎嘅動作嘞!!

另外, 就係新買嘅Head Display Base暫時油左FA Mode色, 遲D會改佢造Banshee. (其實頭前額位整唔見左, 自己搵膠片整過所以係都原本有D分別)

合照

自己買果時睇漏眼, 有D好碍眼嘅瑕疵:42: , 結果要油番左手D銀色金屬位同用左D模型貼紙做眼.

多謝欣賞...
Happy New Year and share mine here again for support! :71:

回復 2# Douglas.M.Saint

德哥始終都係你映得正好多, 想知你映D相係唔係打三支燈(左,右, 頭頂), 映到好似日頭自然光咁嘅??
回復 2# Douglas.M.Saint

德哥始終都係你映得正好多, 想知你映D相係唔係打三支燈(左,右, 頭頂), 映到好似日頭自然光咁嘅??
No extra lighting for it and I only use tripod with 6 seconds around for explosure.  :shy:

Certainly, photoshop works is a must after taking photos. :)
我萏那隻D手白色甲很易掉下來~
這隻裝咁多武器也沒有問題?
:?
:77: :77:

FA mode wear too much weapons:62:
Always support GFF!

蜀山劍 千鈞威力似雷電
誰知青鋒 竟斬不斷愛恨纏

跨海 飛天 奮力奮身也無懼
怨對 爭論 卻令我一生掛牽

[/url]

黃帝子孫 相偕相伴世上無敵
兩相依 衝開阻礙再見青天

在蜀山深處 留下美談 萬世萬年