Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] hehemimi的玩具櫃(2018年3月20日更新p.117-二,三月入手 - Part 2)

早晨啦~ hehemimi兄..

Happy Friday~
kahn111222 發表於 22-3-2013 10:07 AM

早晨, kahn兄..週末有什麼節目?:78:
早晨呀, hehemimi兄.........我又嚟喇~
ray文 發表於 20-3-2013 09:43 AM

早晨呀, ray文兄...謝謝光臨:43:

由於近來入左少少popy同機戰figure...部份展區要執執...新近櫃內變動如下..

變動主要係機戰區...由於預位給神化.修羅神同接住入既數副機戰手辦作出調整..遲些機戰二區部份會移上機戰一區奪魂者附近....

機戰一區 (魔裝機神/奪魂者/srx/雙界帝皇/異變參式/修羅神/亡靈等)

機戰二區 (超獸機神nova/破邪大星/龍虎王/冥王黑天使/古蘭修/轟格殊/古鐵等)

另外部份POPY移到勇者區..不過等到atlanger同evolution toy百變龍等上架時會再執....

高達區等待交人砌的模型回件同今年稍後出的robot魂應該會爆棚...

綜合區亦一樣爆棚....

其他展區改變唔大...不過新相也上載至第一頁同facebook...大家有興趣可以看看...謝謝:64:

近日一入....只是贖回之前訂的...

下一隻要上架既機戰神秘機體係...???:36:

正呀, hehemimi兄好多機戰機體呀............上面女主角機都好正呀...........好期待呢.....:handshake:
p.s. hehemimi兄都要加櫃喇................全部已full~{:1_197:}
早晨, kahn兄..週末有什麼節目?
hehemimi 發表於 23-3-2013 08:45 AM

哈哈,逢星期六都係下午返教會小組,之後同老婆返晚堂崇拜再一齊晚飯:58:

我見到第二張相隻光速電神:D 請問係咩版泥架?{:1_221:}
哈哈,逢星期六都係下午返教會小組,之後同老婆返晚堂崇拜再一齊晚飯

我見到第二張相隻光速電 ...
kahn111222 發表於 23-3-2013 12:52 PM

係日本ST版GC-03.....kahn 兄

係日本ST版GC-03.....kahn 兄
hehemimi 發表於 23-3-2013 02:06 PM

wawawa.......hehemimi兄, 小弟見識少{:1_229:}, 真係第一次見咋{:1_237:}, 可変的嗎??:D

絕對係珍品!!!:71:而肯定揾唔到:cool:
wawawa.......hehemimi兄, 小弟見識少, 真係第一次見咋, 可変的嗎??

絕對 ...
kahn111222 發表於 23-3-2013 11:56 PM

一般ST版唔會似DX版有變形或多gadget...但亦因此例上更真實同價廉,我因此入了,而此popy也不是太罕有,師兄在日網也可間中見到,用アルベガス或 光速電神 作關鍵字搜索便可 (DX版 為 GC-04)

而Evolution Toy 也將有光速電神新商品推出,師兄有興趣要留意了.....

http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=201933&highlight=%A5%FA%B3t%B9q%AF%AB
正呀, hehemimi兄好多機戰機體呀............上面女主角機都好正呀...........好期待呢.....
p ...
ray文 發表於 23-3-2013 12:27 PM

謝謝ray文兄捧場...雖然玩具櫃容量接近飽和...不過暫時不會換櫃加櫃了...再想其他辦法吧...:67:

不過這空間有限的問題正是一項有趣的挑戰...我也想試試突破一般展示方法來部份解決問題..而這也部份做到了...
謝謝ray文兄捧場...雖然玩具櫃容量接近飽和...不過暫時不會換櫃加櫃了...再想其他辦法吧...

不過 ...
hehemimi 發表於 24-3-2013 07:17 AM

好呀, 到時可以參考hehemimi兄~{:1_220:}
一般ST版唔會似DX版有變形或多gadget...但亦因此例上更真實同價廉,我因此入了,而此popy也不是太罕有, ...
hehemimi 發表於 24-3-2013 06:48 AM

Hehemimi兄,大版係日網都見到有,不過都成4金牛起錶,好貴,同埋我覺得日本唔係咁hit,所以好少美品中古,另外這隻我都有留意,希望可變三種形態啦:67:
Hehemimi兄,大版係日網都見到有,不過都成4金牛起錶,好貴,同埋我覺得日本唔係咁hit,所以好少美品中 ...
kahn111222 發表於 24-3-2013 02:31 PM

其實我不買DX版主要因為舊技術合體不能解決側面太厚問題而買ST版....之前講過我係比例控...外型比例上某程度比佢gimmick更重要....

最新一期スパロボ魂已出........

另外訂了...

同埋....
:shiny: 嘩嘩嘩, 你入咗好多新嘢....