Toysdaily 玩具日報

查看: 14901|回復: 18

[個人收藏] 2010年8月至今的罪孽(30/08/2012更新)兩年啦喂

哇,好中意3只大只佬。:DD:71::71:
還可以.........善哉善哉
我都覺得果3 個大隻佬好正 :71:

今日一次過入6隻返黎, 好鬼滿足:)
施主嘅罪孽都唔輕吓......善哉善哉~:78:
6月份入左兩隻舊野:(

呢D就係男人既浪漫:$
繼續補完OOO的GREEED
就差一隻MEZOOL了

鬼太郎, 超毒
撫子, 卡娃兒
METEOR, 點解真係細隻過其他拉打?!
銀戰車, 比健全版進步多了(最好推出健全版VER.2)
補完Mezool之後就等八月已訂的恐龍同映司Greeed了:handshake:

SDCC悟飯是很貴...但還是值得一買的:$

等了好像有兩年, 靚價全新的強化外骨格零終於遇上

昭和拉打系列水準都很高, 這隻強者當然不例外
心願還是給我推出BLACK同BLACK RX的VER.2吧...
舊的我真的不能給他買下去, 瘦到咁...

T&B系列好像除了最初推出的TIGER&BUNNY外
全線都會插水, 最離譜的折紙真是令我無言, 插了快一半
不過我又豈能忍手唔一出即買呢, 狂徒一出, 乖乖付錢是了

電王SWORD FORM基於平成拉打最基本形態既關係
基本上都是要收藏一下, 期待龍太子上身的形態呢

最後還是想說一下, 老B好像出怪人比較拉打用心更多
W的怪人就算了, OOO的GREEEDS, FOURZE的ZODIARTS都非常棒

這道七月之牆本來還多一盒FIGMA的格里弗斯
不過七月之內應該是沒空購入了, 留待砌在八月的牆吧

8月之牆

1.2.3. S.H.F.秋葉紅, 藍, 黃
拎上手輕飄飄(因為全膠), 企唔係好穩(因為全膠), 同埋我玩斷左秋葉藍條辮(好彩超能膠救得返...)
除了以上, 真係好鬼好玩

4. Figma 格里弗斯
經過上次開盒就玩斷格斯隻手關係, 今次換手小心多了, 但比起格斯, 格里弗斯換手輕鬆好多
喜歡, 期待神之手VER.

5. JoJo超像可動 納蘭迦
一貫超像可動水準, 真的沒話可說, 每月供款抱一隻回家

6. 超合金 FRANKY TANK
鬼叫自己鍾意FRANKY, 入左主體未算, TK01要入, TK02要入, TK0XXXX都要入

7.8.  S.H.F. 映司/恐龍 GREEED
主版有話雙腳有問題, 其實我覺得問題不太大, 不減我對兩隻GREEED既愛

9. S.H.F. 白虎
當初入左龍騎, 夜騎同王蛇諗住可以收工, 點知白虎出得咁好, 入埋佢

回復 5# superterry

咁樣睇~真係好壯觀:shiny:
第一幅相個大機械人係咩來啊
第一幅相個大機械人係咩來啊