Toysdaily 玩具日報

樓主: toysdaily_login

[詢問] 請問"香港模型聯盟"係咪重 down 緊

據聞係冧Server... 現在重建中... :44:

至於到時啲嘢會唔會唔見晒... 要大家從新登記... 天曉得嚕... :44:
回復 9# toysdaily_login

唔好意思
我係呢度版主
大大你個帖 我一個字都無出過
我何曾有講 我唔高興呢???
而且 小弟亦是HKML會員
其他版友亦知
我最唔高興個次  都係有人係度
買廣告 R代工生意
其他各相關討論區活動  在這張貼宣傳
我自問未刪過一個帖喎
煩請明察
???
回復  toysdaily_login

唔好意思
我係呢度版主
大大你個帖 我一個字都無出過
我何曾有講 我唔高興呢 ...
白狼 發表於 17-1-2012 10:17 AM

我當然知道白狼大大都係HKML嘅鐘樓底柱la,只係有版友話我好唔比面你,我先問下點解佢會咁講。不過呢個話題都係告一段落la,我知道大家都係愛玩玩具嘅朋友,唔好因為我個post唔開心。希望HKML快d 好番la
HKML e 個forum 一開始真係好好
但e 幾年變曬質了...
由佢有個商店區開始...
HKML e 個forum 一開始真係好好
但e 幾年變曬質了...
由佢有個商店區開始...
kyohk2001 發表於 18-1-2012 12:06 AM

但係商店區又有好多出面買唔到嘅野賣,我都鍾意去睇吓
個人認為果度只係歡迎一班熟客仔嘅地方,相識嘅人就互相吹捧,新嘅"平民"往往比人歧視  :67:
個人認為果度只係歡迎一班熟客仔嘅地方,相識嘅人就互相吹捧,新嘅"平民"往往比人歧視  :6 ...
verywai 發表於 18-1-2012 02:50 AM

但有多一個平台專門是模型製作分享仍是好的,希望良性競爭才有進步
個人認為果度只係歡迎一班熟客仔嘅地方,相識嘅人就互相吹捧,新嘅"平民"往往比人歧視  :6 ...
verywai 發表於 18-1-2012 02:50 AM

我唔係高手~~去返D平民討論區好D~~~:oh:
互相讚好其實ok價
總好過互相批鬥.......

平民"往往比人歧視 Like:71:
回復 25# kevinliu

我好掛住個菜區.............
互相讚好其實ok價
總好過互相批鬥.......
素組俠 發表於 18-1-2012 15:26

可能你未見過互相批鬥嘅情況...果班老叔父唔會客氣:67:
可能你未見過互相批鬥嘅情況...果班老叔父唔會客氣
verywai 發表於 19-1-2012 09:14 AM

老老實實,批鬥我真係唔多見~
不過如果有新人放素組相又確實插到上天花板
其他野,我又覺得不至於批鬥
至少佢地係有野插你邊度唔得邊度唔掂~
唔係亂q咁講~

如果係o個度畀人怒小,可能要留意下自己係咪駁咀同問o的不設實際野
例如:我想問下有咩簡單又唔會失敗o既方法可以做到呢個專業效果之類
    同埋用其他流派駁咀
因為,模型係手工,有時類似效果好幾種方法,但好多新人成日想問[最好]
於是會一而再逼問人地點解某人教個方法同人唔同,又死問咁即係邊個好o的

學你話齋,佢地老叔父功夫係練返o黎,有o的仲獨門
問都還好,但問佢點樣可以一步登天同埋會唔會人地個方法好之類真係同小佢本人無分別離佢地覺得)
老老實實,批鬥我真係唔多見~
不過如果有新人放素組相又確實插到上天花板
其他野,我又覺得不至於批鬥
...
不肖生 發表於 19-1-2012 02:48 PM

Agree  :71:
各處鄉村各處例, 不過總有人喜歡挑機的. 素組油少少又擺上去, o個D擺明想被插的. 

我自己就喜歡係o個度爬舊文, 睇o下其他師兄o既作品參考o下.

學"不肖生" 話, 其實都好少亂插的, 你 post 得出o黎, 就遇o左人有意見. 其實呢, 我都比人插唔少~  :34:

介紹多一個日本site, 唔會話高手如雲, 但係有D 作品真係創意十足的. 
http://www.fg-site.net/

完全正確! 只有高手的地方 HKML!