Toysdaily 玩具日報

查看: 6704|回復: 11

[其他] 求問sic關節斷裂修補辦法???

各位如知請告知,謝謝
我D手工唔係好掂既都只係會用AA大法,痴死佢就算了......:unhappy:

回復 1# kingking

因為我權限低唔可以直接發網址。請自行GOOGLE  

“轉自R各特撮玩具修復方法貼”

謝各位相告,感激
我記得淘寶上面有D地方系有SIC噶替換關節咖....感覺應該都OK噶....但系唔知道要點將就關節拆落離啦....大大你斷噶應該系SIC 22到38之間噶吧:time:
各位如知請告知,謝謝
kingking 發表於 11-1-2012 05:12 PM

我就用畢地修補,不過要補返D色:35:
問sic關節斷裂
你隻SIC幾多号??
sic
35,36,37>>>>>>>

(關節配件)S.I.C SIC VOL.58 蒙面超人 W 紅銀色 關節(全套)

http://item.taobao.com/item.htm?spm=1103vdZ9.3-3EYyn.h-1OxGQH&id=10881572320&

直接更換新關節..因原裝都很脆..
或用
SIC VoL.35 劍 超可動 全新手腳連關節件套裝

還可用關節技更換
當年我都問過呢個問題, 當時我係響鬼斷手

要解救就首先要將兩邊先合埋, 再用極幼手鑽鑽兩個孔貫穿兩件斷件
然後兩個孔都分別加入鐵線, 再用AA膠痴實鐵線以及兩件斷件

因為我整個時都雞手鴨過, 影唔到相.........

完成圖,

你會見到個JOINT有個白點, 就係入鐵線個孔
HOPE IT CAN HELP
我隻Delta爆膝都係用混合膠痴死佢就算......:56:
Thanks a lot everybody