Toysdaily 玩具日報

查看: 2821|回復: 11

[其他] 急,大大唔該幫幫手

新人第一次發貼
我隻shf skull crystal隻手有銀油,有無方法救到
同埋bandi一開始已比左張透明紙防止e d事,但我扔左,有無大大有同樣情況,唔該幫幫手,thx
如果想冇咁覺眼,就用黑色Marker油左佢就算。
要整甩佢就用模型天拿水,但唔知會唔會"拿"起埋D黑色...!!!
用天拿水可以整甩d銀油
但skull crystal本身有上到消光....
用得唔好好容易整到d消光無左.....
到時可能重唔好睇
p.s.依個問題我果隻都有,joker 都一樣
但個人覺得都唔係好明顯
所以就唔搞好過,一陣搞到其他油都出事重麻煩
如果想冇咁覺眼,就用黑色Marker油左佢就算。
要整甩佢就用模型天拿水,但唔知會唔會"拿"起埋D黑色...!!!
kafai1978 發表於 10-1-2012 12:20 PM

The mark is not big. I think this is a good way to " 油左佢就算"
用橡皮擦擦下试试得唔得
用黑色啞油補返佢算啦﹐ 黑色唔會好難攪既者
用刀片(垂直橫移)小心刮走佢~
用木牙纖慢慢輕手刮都okay...之後響銀甲底擦花士寧可防止天氣熱又痴油...
用黑色啞油!!!!!!!!!!!!!!!!!!
用木牙纖慢慢輕手刮都okay...之後響銀甲底擦花士寧可防止天氣熱又痴油...
rex_tech 發表於 10-1-2012 01:28 PM

唔好意思,花士寧係咩黎?
頭像被屏蔽
回復 10# decadevss

花士寧=凡士林