Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: kaiserfrog19

[3A/ threezero] 3ATKs(多圖注意)

回復 15# Baka

我覺得最正係 BLANC de PLUME:79:   
一隻只可以睇相當買左既神物
我心目中既神物就只有 NAGA~~~
但其實玩左 3a 一排,我覺得 Ashley 係冇咁鍾意 popbot 系列既。
我覺得 Popbot 系列係用黎幫 3a 搵錢既∼∼搵到既就用黎幫補 wwr 同 ak 系列(仲有無端端出既 zaku)。

其實大部份正野都係 wwr 系列裡面∼其次係 ak,最後先係 popbot∼
我覺得ak先係純搵錢
d人類角色設定太正常,好似tommy同bleak咁,衣著/裝備同正常人分別唔大
不過我覺得ankou同jc就設定得唔錯

而wwr同popbot就真係有好多a胖既創意係其中
d機械人設定真係好出色,當然佢d畫都好重要
而人形方面tk同de plume真係靈魂人物,一句講曬就係軍事+潮流
tk重潮流味,de plume就軍事
正啊!全部多系好物:71:
我覺得ak先係純搵錢
d人類角色設定太正常,好似tommy同bleak咁,衣著/裝備同正常人分別唔大
不過我覺得anko ...
edmund 發表於 9-1-2012 03:03 AM

但係呢, ching 唔覺得其實 popbot 系列由一開始至到而家, 十隻有九隻都係 repeat 頭 repeat 衫 repeat 鞋咩? 頂多都只係用色唔同~~如果唔計 popbot 的話, 其實比較唔同既只係 baka 同黎緊既 blind cowboy, 但係 kyoku 已經又開始翻炒 baka 頭......(汗)

如果計潮的話, 成個 3a 系列都潮, 但只計商業的話, popbot 系列係最易搵錢既~~因為佢地大部份野都係 repeat parts~~

ak 雖然都出得多, 但起碼冇同一隻不斷 repeat 轉色丫(一次出幾隻色唔計), 就算今個月出既 retail 版, 起碼都整個新既頭比你~~~

ching 有冇咁既感覺?

但 anyway, 我都係最愛 popbot 系列就真既~
的確強勁~~~~~~~~~~~~~~~~
幾款TK都好正,可惜我只得一隻.........