Toysdaily 玩具日報

查看: 9779|回復: 32

[個人收藏] 遲成個禮拜既2011年玩具總結-聖衣神話篇

我見咁多師兄都POST自己今年既收成我又整個2011年總結先同埋呢個應該係小弟係呢度既第一次發帖:77:
今年最主要都係聖衣神話
全因為今年隻哈迪斯令我忍受多年既小宇宙完全地爆發
仲記得細細個唯一既大系因為我果陣唔識珍惜玩具而玩到殘哂
最終比左垃圾筒,果隻仲要係水瓶座
:help:依家諗番都好後悔
而今年最令人注目既就當然係神話EX啦,我一睇到呢個消息就好興奮,因為我神話12宮只係買左水瓶座,自買完哈迪斯都只係儲冥斗同神聖衣系列,而我冇諗過儲既海皇同北歐都因為控制唔到心內既小宇宙而儲埋
:70:,EX系列真係冇令到我失望,相比起神話我覺得EX靚好多,不過今次隻白羊真係有啲嘛嘛啦:80:
今年內既神話總結: MY TOP 10:52:
10:整容後的天猛星拉達曼迪斯
雖然關節好鬆,但係我對佢真係幾有愛架:52:

9:神鬥士天璣星杜魯
唯一一隻好大隻既神話
:love:同埋合金份量夠重,好似好抵買咁(雖然我炒價買落):die:

8:海鬥士海魔女蘇蘭特
本身係對呢隻有愛
:shy:

7:聖衣皇級射手座艾歐洛斯(星矢?)
雖然好多大大都彈呢隻,不過我幾鐘意下,可能因為佢夠大隻:DD

6:神話EX黃金聖鬥士白羊座(目)
唔望個樣其實係正野
:$點解苯大你要整成咁目口目面:*

5:天馬座星矢初期青銅聖衣
呢個係童年既一切一切回憶,個樣我換左哈迪斯送既叫樣我覺得幾型:)

4:白銀蛇夫座撒娜
新女性素體,一個字:正:71:

3:天暴星輝火
佢對翼真係正到丫∼:shy::46:可惜好難企。。。POSE我都唔敢整。。

2:神話EX獅子座艾歐里亞
面相,一切一切都近完美既獅子小艾:shy::love:
1:水瓶座冰河+冥水瓶座卡妙
極有愛:love:冥水瓶既面相太有型,加上用最終冰河著用既黃金水瓶聖衣,佢地係我心目中已經嬴哂:$!!!

其他好物:

冥王哈迪斯 (除左難企之外,諗唔到有得彈既正野,我入坑神話既主要凶手)

神聖衣五子 (可能佢地本身造型好正,不過呢個系列始終都差小小)
首先係度祝咁多位師兄新一年健健康康,一齊賺大錢買玩具:77::77:
同埋多謝收睇小弟第一次發帖,多多指教:64:
歡迎加入神話深谷:p
只是一年就入咁多:Q
後追代價好大, 不過, 神話絕對要有一2隻看門口
歡迎加入神話深谷
狂四郎 發表於 5-1-2012 11:01 AM

一齊爆發小宇宙啦:77:

First of all, congratulation and support!
Besides, why you dont purchase the aquarius appendix ...
mame169 發表於 5-1-2012 11:03 AM

水瓶胸好貴:68:所以買最終冰河黎換樣,都睇得落架:35:

只是一年就入咁多
yugi 發表於 5-1-2012 11:04 AM

為左儲齊真係搵哂命博:68::die:

後追代價好大, 不過, 神話絕對要有一2隻看門口
denniskwong 發表於 5-1-2012 11:22 AM

係啊,有幾隻炒到好貴:cool:不過都係買個開心姐,正所謂洗錢係做野既動力:love:
頭像被屏蔽
多多指教,看來你係睇唔起黃金咁喎,其他齊章,係11個星座無入手既?﹗(JUST JOKING)
一年咁多聖衣真係利害:71:
好正的嘆息之牆, 我都一座,,,
dannydanny 發表於 5-1-2012 12:11 PM

一次過追哂咁多真係好甘:68:

多多指教,看來你係睇唔起黃金咁喎,其他齊章,係11個星座無入手既?﹗(JUST JOKING)
多其 發表於 5-1-2012 01:47 PM

其實我係因為知會出EX所以先冇入,始終新野應該會好啲,再加上追埋胸像真係死得咁濟:30:(不過水瓶都係入左:love:)
同埋我仲差個希露達女神啊:ice:晚晚發夢都比8隻神鬥士追殺要我還番個女神比佢地,但係我又周圍都搵唔到:die:

我都有七成ge...
tototo 發表於 5-1-2012 02:29 PM

加油啦:77:我仲有初期要儲!

一年咁多聖衣真係利害
cybster 發表於 5-1-2012 02:32 PM

多謝:35:不過我平時除左神話洗費都唔算太多,仲可以頂住既:60:
哈哈, 我同樓主一樣, 淨係入左日初版黃金水瓶(原因唔駛講啦), 但我到而家都未開, 反而3隻EX就已經DISPLAY了...見EX咁出色, 真係想放左隻水瓶佢....
哈哈, 我同樓主一樣, 淨係入左日初版黃金水瓶(原因唔駛講啦), 但我到而家都未開, 反而3隻EX就已經DISPLAY了 ...
kyostanley 發表於 5-1-2012 04:01 PM

同好:71:EX真係好正,我等緊水瓶出現:63:
隻水瓶唔好賣啦,我安左落最終冰河度發覺個效果好正:71:
同好EX真係好正,我等緊水瓶出現
隻水瓶唔好賣啦,我安左落最終冰河度發覺個效果好正 ...
卡妙 發表於 5-1-2012 04:36 PM

我地仲係同一星座添~我無買最緋冰河, 得神聖衣咋, 或者將水酋整做星座型態掛, 不過一拍埋EX度, 睇見D黑線就更係覺得好核突...
真係唔係幾明點解苯大伯係黃金聖衣油黑線, 佢用橙OR啡都好過黑
我地仲係同一星座添~我無買最緋冰河, 得神聖衣咋, 或者將水酋整做星座型態掛, 不過一拍埋EX度, 睇見D黑 ...
kyostanley 發表於 5-1-2012 04:41 PM

最後佢地出胸像冇黑線
搞到安落去神話度有上下半身唔同我覺得最怪:44:
樓主可否放張水瓶+最終冰河相嚟睇吓
thx
最後佢地出胸像冇黑線
搞到安落去神話度有上下半身唔同我覺得最怪
卡妙 發表於 5-1-2012 04:46 PM

同意, 講真水瓶的話, 其實杠身神話聖衣本身我覺得都OK, 係個頭衰0者, 所以我只求要胸像個頭就算了, 不過佢咁貴, 算數, 等EX!!