Toysdaily 玩具日報

查看: 5491|回復: 16

[分享討論] 香港罕有的各款科幻及比例模型產品

剛從日本回來, 與大家分享一些香港難己買到的各款科幻及比例模型產品:

宇宙戰艦大和號舊地球聯邦艦: 雪風

TRANSFORMER 3猩猩叫 1/144 Scale version(機轂己上色) with 同比例大皇蜂

NERV RACING TEAM 1/24 KAWASAKI ZX-10R

K-ON 痛艦

大廠1/700 SKY TREE(有成5呎高完成品)

初回版送1/700高達!!

SKY TREE是日本人新的精神景点,所以各廠也有出品

1/72 MAT ARROW1

通常是因為原版權未能批準海外發賣而沒有引進, 當然水貨另計^0^
k-on航母在香港見過, 其他的真是從未見過啊!!! 大開眼界, 很有衝動去日本看看!!! 感謝分享!!!
1/700 既高達咪好細粒!!!! :Q:Q:Q
TRANSFORMER 果盒真係有興趣!!!
1/700 既高達咪好細粒!!!!
TRANSFORMER 果盒真係有興趣!!!
黑色三連星 發表於 3-1-2012 09:28 AM

都係MG1/7 jei
講細都未夠EX Model 1/1700木馬入面隻1/1700 RX78-2細
THis is real Sky Tree

My next post coming soon....

之前都見到呢盒skytree摸型...想入...點知原來都幾貴...:(
吾知德兄會吾會為左呢隻限定高達已入呢棵樹呢...:he:
4萬日圓的模型樹, 相信日本以外冇乜人會買
http://www.1999.co.jp/10156428
MAT ARROW 1 (鄉鷹機) 香港有貨返,隊長機特別版都有~

其他晌香港真係唔係好覺...可能未必係返唔倒,係驚撞唔倒客賣唔出....
MAT ARROW 1 (鄉鷹機) 香港有貨返,隊長機特別版都有~

其他晌香港真係唔係好覺...可能未必係返唔倒,係驚 ...
人仔貓 發表於 3-1-2012 01:31 PM

細隻版skytree(黑色封面盒)香港都有~見左好耐都賣唔出....
F22 星星叫同EVA電單車o係香港都有

不過最緊要係買得開心, 香港有無都無咩所謂o既
NERV 電單車 同 兩架戰艦 ,好想要, 無得頂呀師兄!  :71:
回復 1# KEYMANGER

除左座塔.......其他全部都係香港見過.......
i like NERV RACING TEAM 1/24 KAWASAKI ZX-10R :D
之前都見到呢盒skytree摸型...想入...點知原來都幾貴...
吾知德兄會吾會為左呢隻限定高達已入呢棵樹呢.. ...
takeshi 發表於 3-1-2012 12:12 PM

No place for it my friend... :(

For 1/144 F22, I have opened the box yesterday... What a cool stuff with detail marking! :71:  Although the price is quite expensive... 3,500 yen around... :(

Any comment for 1/24 ZX-10R?  Need to paint or not?  :)