Toysdaily 玩具日報

查看: 9045|回復: 15

[玩具報告] 樂富艷霞玩具模型店光榮結業

樂富艷霞將會光榮結業,原因是婆婆需要退休,好好的享受人生了。
對於一間於樂富迄立多年的玩具模型店,這是一個重大的遺憾。
當然,婆婆退休亦是一件好事。
艷霞將於農曆年正式結業,多項物品亦會減價出售。如果大家對艷霞都有一份回憶,希望大家可以把握最後機會重臨此地,也許會尋回兒時回憶。
艷霞現址:樂富乾貨市場
好記得細個 同阿哥細佬老母 一齊去佢度 買左部gba sp (果陣仲係東東雲吞隔離個樓上鋪)
上星期同女友行街都入去行左轉...
不過有興趣既野 好多都買左
但pokemon10蚊3隻真係抵...哈
以前我老闆每年都會請我們去樂富吃片皮鴨, 我順路會入盒再版模型:43:
農曆年結業即係開埋1月頭?
如果係我仲有機會去睇下
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
大大,有無見到聖衣神話有好價呀? THX!
Collector 發表於 31/12/2011 18:53

神話既就唔係太多, 標價都唔太記得, 不過就有折既, 模型七折, 其他八折~
頭像被屏蔽
論問樂富乾貨市場即係邊到?
其實"the鈴"都迫走唔少呢D老街坊~~~
回復 11# emerlink
樂富麥當勞直上過埋太興就係乾貨市場入口~
直上廿米左右就見到艷霞架喇~
回復 12# 半田健人_555
曾經同婆婆傾過, THE LINK接手之後鋪租加左好多~
果陣呎租幾十, 依家都差唔多成百~
仲要整到成個乾貨有冷氣再同租戶收返EXTRA冷氣費~
當然, 依家樂富中心整到咁靚係唔錯, 但係就真係少左份人情味囉~
艷霞已經係樂富最後一間由THE LINK接手前仲經營既玩具模型鋪~
依家都要進入尾聲喇~
真係唔太捨得~
回復  半田健人_555
曾經同婆婆傾過, THE LINK接手之後鋪租加左好多~
果陣呎租幾十, 依家都差唔多成百~
...
kenken821 發表於 10-1-2012 08:33 PM

當年有成3間,仲有間"人氣町"
話時話有冇人知而家HK仲有冇人人氣町?
領會呢間野真係神憎鬼厭...........
領會呢間野真係神憎鬼厭...........
dragonman 發表於 11-1-2012 09:12 AM

領會可能係其中一個原因,另一個比較大的完因係婆婆健康問題,唔可能睇鋪