Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Halfeye 完全変形 破邪大星 (油到我死呀 >< page 16 #235)

今日又再來,一定要今日完成二號機:66:
整個肩位都好難整,好鬼複習,一定要組裝說明書,變形說明書一起對比來裝,否則好易玩完:54:
差吾多十多個孔吾是穿孔,但說明書內寫的孔深度不對,上螺絲後才發現吾夠,要再加深,實際深度差吾多是穿另一面,要看&#30528;來做:50::69:

留意,個3mm接口要自已鑽ka......:36:

二號機有大約73件膠件,螺絲數十口,又銅支,又膠水....真是整死人啦!.......I need take a rest.......:51::59:
回復 50# 紫月葵
回復 98# gumng
回復 166# cwpp
回復 144# ygat2005
回復 139# genesicgaogaiga
回復 137# flash
uploaded more photos on page 13 #182
the color of grey seem to be too plastic:62:
回復 184# ygat2005

Hahaha......可能我影得差,其實,實物是有少少金屬色的感覺
師兄真好心機 :71: :71::71:
回復 186# nelngan

砌到:7.......:72:
總算完成一大半了

貼圖打氣~~

回復 189# cwpp

hahaha......多謝先!
回復 188# 紫月葵
算是,但個發光手是錯的,高島老師會連同其它件一起寄返來:55:
回復  紫月葵
算是,但個發光手是錯的,高島老師會連同其它件一起寄返來
mkyfk 發表於 28-1-2012 10:52 AM

錯? :@
可唔可以講下點錯法? :64:
&#21873;&#21873;見元朗合益有set買,索價13k,合理嗎?
&#21873;&#21873;見元朗合益有set買,索價13k,合理嗎?
你好 發表於 28-1-2012 02:39 PM

13k

要砌既、就算連特典, 都唔合;

完成品就合、一手計,
連特典就非常合
要砌既就唔合,
完成品就合、一手計
cwpp 發表於 28-1-2012 03:04 PM

Thanks. 完成品黎。13k...都係要諗清楚先。
回復 192# cwpp

他睇左我這版後,發現他比我的電池箱大小不對,所以寄過一個新的過來
但他想減運費,所以我同他買左其它野