Toysdaily 玩具日報

查看: 7625|回復: 13

[個人收藏] 等是有回報的,電影柯柏文

在場每一隻柯柏文(除了山口式外)全都是二手,跳樓價,合理價而入的~
我絕對會衡量一件玩具的價錢,值唔值得,同等唔等得過而入的~

電影1 leader文,我最中意,雖然同電影唔似,但四四方方好型仔
電影2 天火文,合體前的柯柏文算是突破,外型更似,可動更高,當年一街貨,覺得簡直超值!
電影2 v文 又係,完全係leader既縮版,貪佢心口有martix,
電影3u文  為個櫃,而且得個大字,其實無咩可玩性
電影3 jetwing文 如果要我比成隻牛為個背包真係無咩可能...而且背包真係無咩好玩
電影3 leader突擊文 無左油箱炮,拆唔到同jetwing合體,得個武器同個盾,其實好唔抵,不過個正價真係幾貼近當年leader文一出時既正價,算係叫合理掛
電影3模型文 我唔同你講優點....呢隻個定價簡直好過搶,有玩過都知呢隻野跌件跌到痴線....唔好講個原價,要我比多過5魚都殺左我吧.....
電影3v文 買佢純為左把武器
電影3山口文 我諗唔駛多解釋吧
咁多隻文哥好像只有山口同天火文比較好玩
其他都係觀賞性質
山口我有了, 不過還未搵到合理價天火文...
我只得一隻電影版第一集刀文,已經心滿意足...可動可變發光發聲..真係好正...:77:
第二集果隻V級雙刀文...配件雖然多,但果兩把刀真係有D美中不足.收納得好差,感覺好怪
但直刀果下又型爆...如果把刀可以自由裝上就真係接近完美啦/_\

我好好彩中左SAD貨,左手手臂下邊個車頭甲超鬆 用aa膠加厚返關節位又搞到變車果陣有小小唔岩位-_-超衰死貨果陣我冇內,被迫@%)入手,SO廢事買過隻
咁多隻文哥好像只有山口同天火文比較好玩
其他都係觀賞性質
山口我有了, 不過還未搵到合理價天火文...
superterry 發表於 29-12-2011 08:50 AM

以前做到半牛一對無人要,而家成一牛半都清哂貨...唉
我只得一隻電影版第一集刀文,已經心滿意足...可動可變發光發聲..真係好正...
老文 發表於 29-12-2011 09:47 AM

個人中意佢多過變2個隻
回復 6# JUNOWONG28

不錯..因為佢比到果種扎實同巨大感比我..就係文哥FEEL:71:
回復 7# 老文

感覺要四四方方先係文哥:45:
唔洗多講 天火文已經係頂峰 後面果D咩JETWING U文簡直係多舊魚
唔洗多講 天火文已經係頂峰 後面果D咩JETWING U文簡直係多舊魚
sk9091 發表於 29-12-2011 04:49 PM

唔止多舊魚,價錢都多幾條魚:79:

我覺得最值得買係 :
1. M1日版電鍍文, 唯一一隻車輪係電鍍, 好正!!不過可惜支煙囪用軟膠做...彎彎地又太膠, 如果變埋電鍍就超正
2. M1 日版NIGHTWATCH夜視文, 原來同美版係唔同色既, 日美版上色都有唔同感覺, 果時平平地買左番黎 囉上手有D驚喜~~
3. M2天火文BOXSET 唔洗講野....果時跌價即入, 勁低玩~~....而家要比多一倍價錢之餘支槍口無左銀油....其他有咩唔同就唔知....
4. 日版M2電渡開口文 個人最喜歡, 而且係09年買比自己既生日禮物, 不過而家個價........(成身D火焰拉花有白邊圍住, 好搶眼, 果時細心睇M1, 原來真係有白邊圍住D火焰架...!!!之後天火文BOXSET隻文改用淺藍圍邊....感覺就差好遠, 擁有既人應該明白我講咩)
5. M3限定JETWING黑文, 之前原色出果陣已經覺得唔底.....多隻翼但竟然貴過天火文, 點解買黑版???因為原色文已經太多而啦....而且黑版D金屬薄荷綠色好特別, 對翼又有電鍍 仲有係開口既我覺得開左口型好多!!!, 對翼又可以合番去M2文度, 可能有D位唔FIT, 不過無所為啦, 之前見D師兄POST過原來可以合埋落去天火文度, 所以決定買啦..., 點都好過買原色, 定價係貴左D, 不過佢係我M3唯一買既文
其他就無興趣, V CLASS比例又太細, 不過而家一魚買黎過下手癮都OK, U文就真係有D多餘.....唔合体隻文超怪...合左又好怪...重點係 劇中係唔存在既......

最後補多句, d野興果陣又大把人追, 唔興果陣就地底泥....但估唔到M3可以令M1 M2 d玩具炒番起....d狂派L class勁誇張...無盒既brawl竟然見到16魚完結...而家個個都話要搵Supreme class建造派.....真攪笑..........
我覺得最值得買係 :
1. M1日版電鍍文, 唯一一隻車輪係電鍍, 好正!!不過可惜支煙囪用軟膠做...彎彎地又太膠 ...
我很快 發表於 29-12-2011 08:43 PM

人總是喜歡犯相同的錯誤
模型文拿左2011東京玩具大獎,雖然不能變形,不過外形影相真系好正,好在睇到J大的貼,先知原來拒跌件跌得甘犀利,好在未買····模型的可玩性始終差D··
模型文拿左2011東京玩具大獎,雖然不能變形,不過外形影相真系好正,好在睇到J大的貼,先知原來拒跌件跌得甘 ...
ZAAARD 發表於 31-12-2011 01:04 PM

其實呢隻野要上膠水的,佢D位唔似笨大,個個位都有荀位吸實,所以跌件既問題嚴重~
不過你痴好左,可動同外形真係正的