Toysdaily 玩具日報

查看: 13876|回復: 17

[玩具攝影] 日版的魅力! TF Prime - Optimus Prime

早前出的TFP玩具已經十分精彩
但我都只係入左Cliff Jumper, (其實係Arcee入唔到...)
其他等日版
見到文哥實物真係冇覺得冇白等
個人感覺隻色係靚過美版
淺灰變深灰
淺藍變深金屬藍
紅色的不太清楚美版確實是怎樣
但日版隻紅就係珍珠紅
今次TFP日版玩具隻色仲要大部份係原膠色,可以放心玩唔驚變形刮花!
呢隻文真係令我十分滿意

話說Transformers Prime係一套新ge CG動畫
機設(外星人設?)係集電影版的富真實感外型混合動畫版身型比例及臉部
好似入面隻Bumble bee同文哥都設計得非常有型!
如果未睇過ge版友真係要去睇下,而家電視逢星期六都做緊

車型我都係比較鐘意電影!

又係我最鐘意玩ge露頭車mode

個變形設計得真係幾有心思幾特別

霸氣

金屬藍真係好正

珍珠紅係燈光下都幾正

後腳差d
不過可以設計到車頂拉落去變腳果下真係覺得好神奇

Autobot icon!

Autobot! Roll out!!

呢個系列的玩具真係出得幾正
今次日版仲有隻狂派兵早出過美版
金屬黑配紫色極之有型!
希望可以好快有時間影下佢
謝謝
Happy New Year!!

大圖在本BLOG
http://blog.yahoo.com/_PN6A2R6CZCP5PHGZKBWBL4TJ4Y/articles
ANI版?................
That's why I wait!
日版唔係唔好, 只係唔值。
果然係型好多...........其實大大們有興趣可以去youtube睇........
全部齊晒唔使等
真係好正...但係隻隻都買日版就真係出事:help:
靚相。

我仲以為日版會塗上金屬紅添,而家睇並唔係靚好多。
其實係咪有油過新色? 紅色和藍色好似係膠件原色, 唔係油上去喎!!
wow good stuff~
一開始有takara圖睇個時 好多人都淨係留意bulkhead (因為顏色好明顯唔同)
不過我反而比較在意文哥 因為圖可能唔係show得好好
不過實物見到 d 金屬藍同珍珠紅一定好正
各位大大如果有見過實物就知分別,相比D Class, V Class 日版其實好抵買
各位大大如果有見過實物就知分別,相比D Class, V Class 日版其實好抵買
stussyseller 發表於 29-12-2011 03:40 PM

見過了!分別在於啤色,而不是噴了金屬色!
D class 仲貴過美版V class, 差不多接近兩隻美版d class!
V class 好小小,不過都唔平!
鐘意追色的朋友可以多個選擇!
thz各位大大
本人攝影技術有限,對珍珠色未能如實拍出
其實隻野拎上手確實好正
金屬色都是本膠色其唔係金屬油上色
所以係唔驚刮花!
至於改下色貴d值唔值就見仁見智
對我黎講日版文係拎我有衝動一出即買
而呢個衝動我對美版隻文係冇

美日係有分別,不過差距個人覺得唔多值150蚊。我都係等日版,不過見到實物後,覺得買美版算數。
回復 13# MasterGen
日版市價其實同美版係差100左右
我見日版文四魚找十二蚊,仲有邊度更早平?可PM:77: