Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 4月 聖衣神話EX 天蠍座 (new photo @P.11)

點解愈出愈差架....
張口面相唔該改改佢:(
唔知點解感覺好怪
一路好想聖衣神話心口塊甲可以做到合金
例如獅子、金牛.......
今次EX白羊竟然做到合金心口!
EX獅子點解仲係膠!!
因為獅子要換大小胸,塊野太重唔掂
when can preorder?
因為獅子要換大小胸,塊野太重唔掂
linkchan 發表於 28-12-2011 09:16 PM

唔成理由,可以係入筍位用膠借力,再唔得可以用扣......
唔好幫b記搵借口...........佢係出得差,而且愈出愈差,雙子同白羊水準差好遠........
呢隻始終比神話嗰隻”正”好多 - 必入!:52: 反而EX穆就......
發佈個樣就"馬榮成"畫...大貨個樣就似"肥良"劃...講完:64:
唔成理由,可以係入筍位用膠借力,再唔得可以用扣......
唔好幫b記搵借口...........佢係出得差,而 ...
neo.L 發表於 30-12-2011 01:01 AM

用合金就代表好?:44:唔用合金就代表差?:44:
用合金就代表好?唔用合金就代表差?
yugi 發表於 30-12-2011 09:14 AM

我都覺得合唔合金唔重要, 最重要好睇, 要平衡

同意啊 !
雖然合金唔金合我無乜所謂 !

我諗獅子心口膠係因為要上橙色花紋
白羊心口合金係因為齋色
頭兩隻俾足誠意你!
引咗你落氹之後,再出衰啲留一手"後着"!!!

用膠一定好??合金一定唔好??問得咁聰明我點答你??
合金當然要造形好,用膠造既但又出唔好又點??
我而家問你獅子胸甲用膠,但水口位係正右下方係咪好明顯,白羊既角水口係正前面又係好好??
問用合金係咪好過膠我唔敢講,但係用膠出聖衣既聖鬥士玩具有邊種係賣得既?
同意啊 !
雖然合金唔金合我無乜所謂 !

我諗獅子心口膠係因為要上橙色花紋
白羊心口合金係因為齋色
玩具 發表於 30-12-2011 11:01 AM

以前神話鐵都出到兩種色,我估唔係呢個原因....
我估係合金要造出鏡一樣既質感成本高(皇級膊甲個種,係有技術但唔做),所以先用膠.....
但我覺得佢呢個價都可以造到既,只係B記要賺得多.....