Toysdaily 玩具日報

查看: 5467|回復: 13

[新品消息] 韓國Sylphid研發全可動手掌

我覺得同 ironman 可動手指差不多  膚色手見到關節就唔靚  除非帶手套
我覺得同 ironman 可動手指差不多  膚色手見到關節就唔靚  除非帶手套
老孫 發表於 22-12-2011 06:42 PM

玩兵人好多時都會帶手套,所以應該幾啱兵人用,但係驚佢唔夠力hold住枝槍
玩兵人好多時都會帶手套,所以應該幾啱兵人用,但係驚佢唔夠力hold住枝槍
woowoobb 發表於 22-12-2011 06:54 PM

我覺得冇人做過,就可以做下,一定有好處有弱點,最少多個玩法.
似乎佢情況會同高達模型一樣,MG可動指係hold唔住武器,有d極重o既武器,要在柄位同手掌心加小joint位固定.
But the finger joints will probably break before you can get the gloves on...
之前dam的軍人系列 (黑鷹部隊), 都有"類似"的可動手, 不過佢係內藏鐵線
之前dam的軍人系列 (黑鷹部隊), 都有"類似"的可動手, 不過佢係內藏鐵線
toysmale 發表於 22-12-2011 11:07 PM

我覺得鐵線手嘅形態無呢款咁自然
我覺得鐵線手嘅形態無呢款咁自然
woowoobb 發表於 22-12-2011 11:50 PM

果隻黑鷹部隊我都有一隻, 可能現技術仍要進步, 所以的確較起咬起位來唔太自然, 不過外觀方面就冇一節節地外露, 較順眼, 同埋握實物件的穏陣度都幾ok
好肉酸...一節節斷開:cool:
類似的設十年前已經有!:45:
日本Volks figure NEO-GUY 一早已有這種佩件手出售!

volks.co.jp/jp/dollfie/basebody/03neo_eb.html
要自己砌架?????????????
嘩, 好似同高達手無分別, 一節節, 洗嘜買你呀? :50:
This vdo I had watching around 1 year before....
啲手指好似長咗啲