Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.91~~~為愛而戰~~~Knight

我看some兄你的報告,再看家中的RM版...唉...
仲未入騎士,太大盒,要搵位放•••
回復 26# Somebody_Ex

:43: 哈哈哈,,,,小弟都系跳坑唔耐...要同呢度甘多位師兄學也啊....
support
呢隻騎士簡直係shf既頂峰之作
zero~004 發表於 16-12-2011 06:48 PM
THX zero~004 兄支持~~~~唔係頂峰都係數一數二之上品~~~:)
家下唔鋸 bandai 就係限定既水準
火野映司 發表於 16-12-2011 07:35 PM
師兄意思係咩~~~~咩嘢唔啹~~~~:?
我有figma ver
但呢隻出時因見靚價都忍唔住入左

support some大
KiraYamato0621 發表於 16-12-2011 08:04 PM
我就無買 figma~~~專心只攻 SHF 算啦~~~THX Kira 兄十卜~~~:)
太正啦, 唔讚唔得!!!
dohko 發表於 16-12-2011 08:35 PM
THX dohko 兄欣賞~~~~:77:
我還未影ryuki同knight:sleep:
騎士太正啦!!!!但遲下都要幫佢影相先!!!期待超电王

不過講返轉頭 !!!
我又唔係咁覺今次有幾完美

SHF KNIGHT 的身型真係比唔上 FIGMA
再對比下個頭雕 , SHF 只係贏在見到隻其實無人 CARE 的藍眼 & 分件比較清楚
講比例講造形又係 FIGMA 果個靚好多 !

( 藍眼講真一向都唔見有 , 就算係設計集都會忽略 !
所以佢有整唔會因為咁而高分左... )

所以對比龍騎 , KNIGHT 只係靠多隻 DARKWING 險勝 FIGMA
再講 , 其實要裝野就要拆到隻 DARKWING 散晒
一來唔想二來嫌煩
支持SOME大咁詳盡既分享:71:
小弟認為哩隻Knight會係小弟今年三大SHF:52:
P.S.小弟既KNIGHT分享都打到死,但就成為成個詳盡分享系列第一個敗筆帖:56:
:71:早上起身,十卜下some大,其實昨晚已經睇左個貼噶了,哈哈,:73:今次呢款knight真系好正啊,雖然我無點睇過部戲,但系系戲入面我覺得外形系夜騎比龍騎要正,而實物夜騎做得好有heart啊,:handshake:例如關節,配件,甚至細微之處都做得好正,:$呢個要多得figma,如果唔系,笨大都唔會挪出實力出來做。只可惜小弟唔中意訂,:60:因為好多時候官圖和實際的相差很遠,都系等現貨睇清楚穩陣d,而且個價又甘高,一直都無入手,:(其實有樣野唔系好明白,宜家好似乜玩具都要預訂,還有聽好多大大講,有時會cut單,有時又貨不對版,唔同以前,去到商店就有得賣。:65:無論點都好,最後多謝some大靚相,:71:特別系展開披風那張,真的好型!
十卜some大!!!

等你咁耐終於出knight拉:)
Support Some大!!!!!!!!!!!!
leo_yamtszfung 發表於 16-12-2011 08:44 PM
THX leo 兄支持~~~~近排唔見係係 TD 出帖 GE~~~~:77:

cchong420 發表於 16-12-2011 08:44 PM
~~~~~~~~~~~~~:35:
剛剛交收一肚火~~~
不過有得睇some兄正post,即刻開心哂~~~
Knight咁多件,
開完check完件,
都未開始正 ...
pein 發表於 16-12-2011 08:50 PM
交收啲咩攪到一肚火呀~~~~:DD
上番水後就連發Post了,怎能不支持一下some大

不用太在意細節了吧,龍騎的拉打爭奪戰對於拉打來說是 ...
zero2443 發表於 16-12-2011 09:43 PM
之前實在忍得太辛苦啦~~~~買咗又無得影相真係好唔習慣~~~~:79:
來十卜~~~:43:整套龍騎覺得佢先係主角咁濟, 但龍騎主角也有可取之處.
隻Knight係好靚仔,樓主啲相又靚又有心機影 ~Cool!:71: