Toysdaily 玩具日報

查看: 5233|回復: 13

[個人收藏] Macfarlane Monster Series 1 Mummy

呢次介紹呢隻Action Figure係多年前Macfarlane出0既Monster系列最多人爭住要0既Mummy,呢隻Mummy真係好正,可能自己又鐘意埃及0野,所以覺得更正!!

胡狼神亞努比斯樣0既Mummy超有型

胡狼神亞努比斯面罩好正

擺番個埃及法老王招牌姿勢,更顯霸氣

呢隻胡狼神亞努比斯都算係全身關節0既Figure

全身關節0既Figure嚮Macfarlane出0既Figure 0黎講係較少有

仲可以除左胡狼神亞努比斯面罩,變番普通木乃伊

見倒隻眼位有D光嗎?因頭頂穿左窿,所以有光透入頭內,口都仲係可動

擺下喪屍pose!

面罩下部D雕刻都好精細,有赫魯斯之眼同埃及象形文字

同場加映Spawn Series33,點解要加映嚮呢道?因為佢係埃及Series,我都唔捨得拆!!!

那個年代既上色同雕工…
今時今日反而做唔到…
做到都唔係咁既價…
真係美好既時代…
好彩當年都入左d。
有點心動呢 :35:
胡狼神亞努比斯真是酷~~老麥那六盒官圖無限美,實物圖片似乎不夠鮮亮~~
這個真心漂亮,之後返出的那個三人套裝始終沒那麼好。
支持~~~~~~~:43:
呢set真的隻隻都正:$

貼圖支持~~

great collection!
the mcfarlane mummy is also one of my favourite! :71:
小心啲玩隻手, 我隻爛咗喇, 用寶貼貼住咋!
你介紹之後、我頭尾入左三隻.....:75:
回復 10# nesidoh
0甘多!!單隻裝?邊有0甘多平0野買??!!
回復 9# 矢吹丈
小心無0羊用,關節果隻膠好脆,
會老化,我呢左于斷左,
我自已換左個 join:p
是多数 Macfarlane 美玩都是如此脆弱吗?  :no:

小弟找到一只旧货 Spawn (有关节及附十字架座台那只) 还不敢付钱收货, 因为担心断手断脚的惨剧, 毕竟价钱不便宜, 价钱约 ~$^)....  (心情十五十六ing....)
回復 13# S.White
果隻多關節Spawn,暫時仲無爛:)