Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[玩具攝影] 遲來的亂拍+短評 – Enterbay 1:4 T-800 Terminator

嘩~~走廊拔鎗果D直頭好似電影鏡頭CUT出黎咁~~:no:好正呀~
其他D場景都好夾...好真實~~

同意關節分格再細分就更好...而家D角度比較少同受限制...
再睇一次,全輯都係low angle, 連腫頭都避埋:71:
真係感動:63:
個場景拍攝好有feel
影得好有現場感!!!!!
影得好有現場感!!!!!
回復 1# WalkerMachine

大大拍攝強勁,如果有影ht800就更加好了!小弟不是ht打手,不過都可以叫算是洲長fans,小弟真心覺得ht出品t800,真是各方面都好平均,用多角度影都會好似真人。eb出品的t800,個面容其實真係不太似其本人,不過其比例真是大了得多,可能小弟始終著重公仔面容而沒有入手。再次希望大大影多些洲長相片上來給小弟有機會學習吧!
真係真嘅一樣:no:好型好有動感同真實感
拍得好有動感.......
超正呀師兄,cool......!!
真係觀塘好景點....下之帶埋我影吧!
正圖一讚∼
:71::71::71:Good!!!
好正!!走廊拍攝的睇到我霧手汗
睇完好有衝動入手啊!:71::71:
嘩, 堅呀!:$
呢期好有愛

謝謝各位大大支持:shy: :64:
ice-mocha 大大 : 我手上這隻問題可能較嚴重, 左臂偏向彈出耳外:(
catcat 大大,  lmw246大大, MAX 兄, gc8wrx大大,  : 我有溫書(上U-tube番睇一次) 才動手選景的:love:,
而走廊.....其實只係小弟office門口 hahaha

sundaydriver大大 : 冇啱高度嘅摺櫈, 我用兩個紙箱砌高臺影的, 約離地85cm

龍珠迷大大, iammaster大大 : 1:4的確容易和背影做出同比例嘅錯覺呢 !
RRAAYY大大 : 謝大大記得小弟的哥布拉post, 他依然企喺陳列櫃當眼位, 係我至愛:)

夜星閃大大 : 唔知Enterbay舍唔會另外出支炮呢?
有性格大大: THX !  ( and .... 你個名好正!:71: )

Oldcat 大大 : 美麗嘅誤會......其實係因為兩枝腳架一大(用"紙箱高檯"時)一小(放地面時)都係最盡呢個高度呢~~

locat 大大 :我不同意但我理解, 本身似唔似已經好主觀, 加上你係佢diehard fans, 就更加會有心目中阿諾嘅形像 !
正如小弟暫時對市面上所有疑似Bruce Willis都唔中意, 反而呢個美國fan made就最有我心中佢嘅形像
Bruce Willis.jpg

Dick : 嗰日一個人影, 帶住一袋東東加兩個紙箱, 成個執紙皮老人咁, 勁lei hae 呢.....但.....跟埋你影用乜易比人話我出膳稿gar ! kakakaka ( 逃逃逃逃逃逃逃....)