Toysdaily 玩具日報

查看: 13641|回復: 13

[玩具報告] 我不是LEGO,我是 Kre O!!

早排收到豆豆城coupon,就走去行下,見到呢set叫Kre O 既積木Transformer ,柯柏文真係好正!!
同老婆放假一齊砌,足足砌左成個下午......

經過幾小時既作戰,終於完成!!

貨櫃可以打開,仲可以放2架附送既電單車入去.

惡攪kre O 文~

其實, 好想問句...
隻野點變身?
係要拆開晒重新 build up?
定係, 好似一般 tf 咁直接變形??
拆開晒重新 build up:80:
最尾個幅...用左g1 文個頭﹖﹖:47:
回復 4# Koseo

用番佢本身變機械人個頭.砌左車mode真係唔想拆散佢變機械人:80:
好得意:handshake:,不過我一定冇可能有耐力慢慢砌
車型好靚,但人型就差左D,唔太中意電影版VERSION
有舊版文哥加不用拆開變型會打算入
如果是Lego會貴好多~
但lego玩家也先行設計可以砌到由車變機械人~
相反也行~
不過........只是G1設計就行~
電影版設計,暫時未見過有人可以DIY砌出來~
:!
我都好想買呀!!!!!!
見佢盒面貼住"works with leading brand",老實講會唔會俾LEGO告呢?
見佢盒面貼住"works with leading brand",老實講會唔會俾LEGO告呢?
ramius 發表於 10-12-2011 07:07 PM

應該不會~
因為有不少類似的玩具,這牌子也出了很多年~
魔獸也是這公司出吧~
當初有傳是lego出(指魔獸),但可能談條件問題不合吧~

TF一向不少fans,lego本來就有很多電影產品~
可以說lego根本沒太多資源去搞TF吧~

而且要設計TF可變比較複雜,不過這又怎難到lego FANS~
:DD
應該不會~
因為有不少類似的玩具,這牌子也出了很多年~
魔獸也是這公司出吧~
當初有傳是lego出(指魔獸) ...
Domeki 發表於 10-12-2011 07:13 PM

我應該慶幸lego不出tf嗎?
有傳樂高下年出魔戒
搵邦民幫手都唔掂…
我仲整緊我隻波賽東號
嘔血…
我應該慶幸lego不出tf嗎?
有傳樂高下年出魔戒
搵邦民幫手都唔掂…
我仲整緊我隻波賽東號
嘔血…
K動戰士渣古 發表於 11-12-2011 12:06 AM

下年lego出太多電影系列啦!
嚴重吐血..............
幸好TF沒出lego><
因為lego出的話更貴.......
:70:
下年lego出太多電影系列啦!
嚴重吐血..............
幸好TF沒出lego><
因為lego出的話更貴.......
:7 ...
Domeki 發表於 11-12-2011 12:12 AM

其實下年好多都可以收人仔就ok,下年架蝙蝠車唔靚可以pass
人偶包可以滿足晒電影版願望,下年上半年要買的set反而唔多
反而今年大出血…火龍神廟x2,altantic city x2,今年kingdoms全系列x2,倫敦橋
一盒6243,10210,再加上林林總總…個個月都洗成千幾…