Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 小黃雞的閃卡,想問問大大呢D閃卡既來源!

之前幾日開過Post講到D閃卡,今日有時間幫第一批影下相,因為細過我見SD高達就買,基本上我唔係好知呢D卡既來源,呢幾日上日本YAHOO睇過,但係有D就係唔知係邊來,唔知有冇大大可以解釋下比小雞知。

唔知點分類既SD高達

好似係唔知買咩送既

呢D真係唔知咩來

呢Set野又係問號問號

再一個問號

呢個我知係咩,但係我想問有冇人知出左幾多Set既?

1 排左右:用元祖模型封面做的膠卡,"MEET"開變半透明,貼上其他卡上改變戰鬥力(當然,大家都不會過樣做吧)
1 排中:見過,不知叫什麼
2排左中,3 排左中右:Gundlander系列,不同代數
2排右:PP CARD,當年可在文具店抽的,一疊像日曆,每張也有紙袋,買多少"MEET"多少
4排左:唔知叫冇,只出了1(2?)PART,只有SD UC
4排右,GUNDAM15(20?還是SD15?)週年紀念,給模型店送/抽獎之類

卡盒封面

用BB戰士封面做的卡

SDガンダム時空伝 ガンボイジャー
故事主角是Rx-78,Z,ZZ,好像是警官之類,一天時間產生混亂,恐龍來到現在,為解決事件主角們要到不同時間去.

其實很有聲,卡part1去恐龍時代,變成恐龍裝,part2去西部,變了牛仔裝

SDコマンド戦記G-Arms

出了8SET

最後給你好網,這裡差不多有晒所有SD卡:43:
http://blogs.yahoo.co.jp/cardbaka382
回復 2# bbdaishogun

Great information :71:, useful website