Toysdaily 玩具日報

查看: 14546|回復: 16

[玩具報告] 兔子•英雄---Figma King Kazuma 格鬥王

多久沒有再寫玩具POST, 現在什麼都處理好.....係時間在年尾介紹玩具(可惜不是新玩具)
Figma 玩具第一次入手....一個相信可以與shf系列可以匹敵的系
玩上手果然不錯

夏日大作戰
這部電影主要描述一位高二數學天才,偶然解開一個奇妙的數列,而後被指控入侵虛擬世界「OZ」,造成虛擬與真實世界大混亂,最後藉由他的能力與眾人的幫忙,解救人類與學姐一家的故事。

一個幾有趣的故事。大家估下兩個誰是主角

我就是啦...........由於主角健二的帳號與化身的駭客融合.....要用遊客的身份回到OZ世界
以一隻小松鼠再次玩身
可惜在OZ都幫不了手

傳說戰士King Kazum見參

池澤佳主馬 -13歲是女主角的堂弟,OZ中的格鬥遊戲冠軍King Kazma的操作者,從陣內萬助那學習少林拳法。會開發遊戲,並取得數張與遊戲相關的執照。

作為OZ世界的格鬥王有一隻金牌腰帶當然不少得啦.....可惜2手的關係長褲花了一點.......

操作者少習得林拳法....自然打片天下無敵手

玩具亦送上普通及憤怒表情

但此玩具最大的缺點就是手上突出的配件只可以安上4隻手
所以當換post的時候亦要更換十分費時

作為格鬥王都要展示下功夫
結果找個茄喱啡幫手

完成

忘了介紹陣內家的家紋
但是只是虛構...因為我都找不到陣內家的真實資料

後記:

我都知道此都是冷門玩具..因為都沒有太多post出來
但作為初入figma都覺奇可動性不錯...但多玩相信關節軟化比shf更快玩完(如粗玩)
figma近來都多出男性的角色..以吸引熱血系的玩家
但效果都要拭目以待.......

《夏日大作戰》是一套值得推介的電影。此片獲得2009年羅加諾國際影展金豹獎的提名 ,而在2010年獲得日本電影金像獎的最佳動畫片獎,2010東京國際動畫博覽會的年度最佳動畫以及第40回星雲賞。如果有時間不妨看看。

入埋隻 "艾尼路" 丫嘛
:DD

SUUMER WARS = DIGIMON 番外篇
我成日都咁認為 :DD
因為畫班友一樣 , 又係虛擬世界咁 !

另外負責主題曲o既韓國組合 Clazziquai 亦係正野
比主流 K-POP 高章好多好多o既優質 jazz/house/elec 音樂
看「 兔子•英雄」仲以係第二隻紅色既兔子tim:DD
《夏日大作戰》好多人都讃好,有時間我都要睇下~
嘩!我想入返呢隻呀!我睇咗套電影就買咗隻Love Machine。
我睇到標題, 仲以為又係 tiger & bunny ...
抽下水先........:p
看「 兔子•英雄」仲以係第二隻紅色既兔子tim
《夏日大作戰》好多人都讃好,有時間我都要睇下~
zero2443 發表於 5-12-2011 05:28 PM

Sorry 誤導左你
但夏日大作戰真係值得推介:36:
入埋隻 "艾尼路" 丫嘛

SUUMER WARS = DIGIMON 番外篇
我成日都咁認為
因為畫班友一樣 , 又係 ...
玩具 發表於 5-12-2011 02:10 PM

艾尼路即是LOVE MACHINES?
DIGIMON 我覺得又唔係幾
至少現實同虛擬世界合在一起
嘩!我想入返呢隻呀!我睇咗套電影就買咗隻Love Machine。
ba2784 發表於 5-12-2011 08:00 PM

識貨之人:77:
ba2784 發表於 5-12-2011 09:27 PM

抽下水先........
88643 發表於 5-12-2011 09:18 PM

歡迎抽水

LOVE MACHINES:61::61:
this OVA/movie is nice:71: character design is good too...
gd∼:71:
依部電影真系幾有趣的
雖然沒玩~~~但一文字兄的分享真的不錯~~~:)
this OVA/movie is nice character design is good too...
ygat2005 發表於 6-12-2011 12:24 AM

gd∼
依部電影真系幾有趣的
gnx2 發表於 6-12-2011 12:30 AM

超讚的電影:43: