Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: mf_c2000

[個人收藏] 我0既第一次就比晒佢地喇........(海賊戰隊+特搜戰隊)

唉~太遲入坑, 家下想搵返舊時D 食玩都幾難.
DX 果D太大隻同貴.
可能入 SR 算, 不過冇得玩分/合体....唉~:42:
本來都想玩呢套海賊…但可惜佢玩唔到dx裡面魔法龍同風雷丸既gimmick,所以最後冇玩到
紫月葵 發表於 4-12-2011 12:11 PM

gimmick係指?
回復  anson1319

嘩~果然好多珍藏.
入左坑之后, 以前唔會點睇同埋覺得麻麻地,
家下就覺得隻隻 ...
mf_c2000 發表於 4-12-2011 12:02 PM

特搜我之前見階旺好似有
極力推介食玩 玩侍戰隊
gimmick係指?
詠瑜 發表於 7-12-2011 01:08 AM

彈出黎果下
點講呢,我get到佢想好似侍戰隊咁玩武裝,特搜車囝冇問題,百獸獅子+侍武裝都ok,甚至最後炎神架賽車都似係大改變
但魔法龍就咁加條龍o係身上…其實都還可以既,不過風雷丸咁加幾個飛標就難講得通d啦個人覺得
加上畢竟當初雖然唔中意豪快王個合體設計,都對佢d配件有期待,係因為睇左dx魔法龍果個彈出黎既玩法=\
彈出黎果下
點講呢,我get到佢想好似侍戰隊咁玩武裝,特搜車囝冇問題,百獸獅子+侍武裝都ok,甚至最後炎 ...
紫月葵 發表於 7-12-2011 02:35 AM

岩岩上youtube睇左
你指既彈係唔係...一扭機關 左右手腳會開蓋彈飛龍配件?
如是者...囧真係幾正
岩岩上youtube睇左
你指既彈係唔係...一扭機關 左右手腳會開蓋彈飛龍配件?
如是者...囧真係幾正
詠瑜 發表於 7-12-2011 03:19 AM
對對,就是這個!
我當初都係上utube睇左魔法龍果個,好似成條龍o係豪快王身體飛出黎咁,超正!
但到特搜車囝時其實已經覺得有dd唔係幾對路,但之後到百獸隻獅子/侍合體時又另一種玩法,所以心諗都ok啦,點之到風雷丸雖然玩番魔法龍個玩法,但竟然夠膽死咁冇誠意既設計…但諗諗下其實都不失係一個玩法既,可惜食玩做唔到姐,食玩今次就連最基本,豪快王身體可以收埋晒d裝備既parts入去呢點都做唔到就有d失望啦=
對對,就是這個!
我當初都係上utube睇左魔法龍果個,好似成條龍o係豪快王身體飛出黎咁,超正!
但到特搜 ...
紫月葵 發表於 7-12-2011 10:51 AM

食玩O者....DX 都唔咁樣出, 好難期望食玩可以玩到咁...
當然, 出唔出到同佢出唔出係兩回事.
回復 17# 詠瑜

THANKS~
放假出去睇下先
食玩O者....DX 都唔咁樣出, 好難期望食玩可以玩到咁...
當然, 出唔出到同佢出唔出係兩回事.
pcwolf 發表於 7-12-2011 12:51 PM
始終有少少失望囉
其實由百獸合體果時要丟左豪快王對腳開始都知道有d野嫁啦,點知個大合體…豪獸神直程只係負責"豪"左對"獸"(手)比人xd
對對,就是這個!
但到特搜 ...
紫月葵 發表於 7-12-2011 10:51 AM

DX呢個玩法又真係好好...
當收埋一個武裝係入邊都好...

不過都OK啦...唔好好似獸拳咁,無拉拉有個角色縮水已經夠
咁即係任何戰隊都可以合体???:?