Toysdaily 玩具日報

查看: 4564|回復: 15

[玩具報告] 入到了!Marvel Universe -- Scarlet Spider

Scarlet Spider---不是真正的Spiderman,而係Peter Parker 既複制人,一位由 Jackal 製造的復製人,仲認定自已就係Peter。原名Ben Reilly,佢雖然有Peter 既記憶,但就冇Peter 既能力。一開始,佢係Peter 既敵人,但後來化敵為友,成為了Peter 的拍擋 !之後Peter 想同Mary Jane組織家庭既時侯,佢亦暫代過 Peter 看管珹市 。最後亦因保護Peter,而死在Green Goblin手上 !!  

說回figure,由於呢隻Scarlet Spider冇乜裝飾,可動性自然較好。但上半身的外套就有少少阻住腰關節。頭部使用ball joint,可動OK。手關節都冇咩問題,PASS!落到腳部就大鑊喇,腳掌design真係唔惦,企都企唔穩....但仍冇損我對他的愛 !

外型方面OK,外套亦有陰影位,好似真的一樣....

總括呢隻都係好物,值得一入(一定要入)!

我唔係 Peter Parker ?

我係??

一對Spidey....
support ha sin:71:
呢隻我都有入,我好鐘意Scarlet Spider,
睇我網名就知,Ha Ha.........
以前無出時我仲自已改,
下面張相就係我以前改0既3款Spiderman,
但Ben 無 Peter 0既能力0既0羊?
恭喜恭喜~                                         :77:
呢隻我都有入,我好鐘意Scarlet Spider,
睇我網名就知,Ha Ha.........
以前無出時我仲自已改,
下面張相就 ...
ScarletSpider 發表於 2-12-2011 11:07 PM

Ben都冇比果隻蜘蛛咬過:80:但係就有得射蛛絲 law,不過同 Peter一樣都係 DIY
恭喜恭喜~
玩具Kenny 發表於 2-12-2011 11:11 PM

又恭喜我:45:
回復 5# 人物
因我記得睇書時Ben都識爬牆同有蜘蛛第6感,
而且Ben用Peter DNA複制時Peter已經係Spiderman,
理論上應該連能力都複制埋,不過都睇左成十幾年,記錯都未定,
我都唔太sure lu:34:
回復  人物
因我記得睇書時Ben都識爬牆同有蜘蛛第6感,
而且Ben用Peter DNA複制時Peter已經係Spiderman,
...
ScarletSpider 發表於 2-12-2011 11:09 AM

你冇錯~ Ben同當時嘅Peter嘅能力係一模一樣
你冇錯~ Ben同當時嘅Peter嘅能力係一模一樣
Devil_Fudou 發表於 3-12-2011 09:29 AM

當時既 Peter ?
當時Scarlet Spider呢段故仔佢係再塑番再十幾年前有一個故仔係講Spiderman被複制左,故事尾段講兩Spiderman決鬥,最後只有一個Spiderman走番出0黎, Marvel就執著呢個故仔番出0黎0既究竟係0米真0既Spiderman而衍生十幾年後Scarlet Spider呢做複制Spiderman故仔,其實故事高潮係仲有好幾個不同複制品,Marvel要你估邊個先係真正0既Peter,而Peter同Mary Jane 0既離開係因當年故仔寫到連Peter都以為自已係複制人,佢內疚羅左亞Ben身份0甘耐,走係想讓番個身份比Ben,但後來當然係攪錯,呢段故仔好複雜,亦令我好鐘意Scaelet Spider呢個悲剷英雄0既原因,我記憶大致上係0甘,聽講來年Spiderman Moive有Ben出,唔知Scarlet Spider有無得出,極期待!!
當時Scarlet Spider呢段故仔佢係再塑番再十幾年前有一個故仔係講Spiderman被複制左,故事尾段講兩Spiderman決 ...
ScarletSpider 發表於 3-12-2011 10:46 AM

多謝師兄教導 , 又學到新野 ( 心郁郁想搵返本漫畫睇:68:  )
當時既 Peter ?
人物 發表於 2-12-2011 09:31 PM

冇錯,因爲近呢幾年Peter嘅能力upgrade咗
最明顯嘅就係可以噴絲,唔使再用個機關
而個機關佢改造咗做一個手觸送咗俾MJ
頭像被屏蔽
據小弟所知
Scarlet spider e+好似return左但系另一人來的
(E+好樣衰)
我記得 SDCC都有講過
有張圖ga
我無追開ASM
有待其他ching 補充
據小弟所知
Scarlet spider e+好似return左但系另一人來的
(E+好樣衰)
我記得 SDCC都有講過
有張圖ga
...
kennyli1017 發表於 3-12-2011 01:09 PM

Kaine as the Scarlet Spider