Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 1987年 聖鬥士星矢 星矢大集合 食玩 之 12宮黃金聖鬥士

回復 25# S20081997

等我得閒返舊屋, 睇下仲搵唔搵到乒乓波拍先:DD
當年d A4 size貼紙, 比我貼晒落 gundam book / stamp album 到
S20081997 發表於 2-12-2011 11:51 PM

當年我貼晒係幅牆度..................:31::31:
Jack兄不愧係: 聖鬥士考古學家!  :77:
:71:
利害利害!!!!.......................
多謝大家支持
其實小弟星矢嘅懷舊收藏只係普通
身邊有幾位朋友收藏 俾小弟更多更齊
小弟仲經常請教佢地星矢舊物方面嘅嘢
一有時間
我會繼續POST 多D80年代星矢嘅舊物
當年我幾得我有白羊
多謝大家支持
其實小弟星矢嘅懷舊收藏只係普通
身邊有幾位朋友收藏 俾小弟更多更齊
小弟仲經常請教 ...
聖鬥士JACK 發表於 3-12-2011 09:44 PM

我今日係旺角找到呢套野...應該無樓主入得咁平....
而且銀色較多....但依我來看...齊到人物已經非常非常難得...
原本幾蚊既東西....廿幾年後已經上升幾十倍.....
公仔跟盒好貴...無單係空盒買....但有單售公仔的...我都情願捨棄不入盒....
聽老闆講....當年難儲齊..其中原因係外面顏色同角色與入面公仔係不對應的...
(當然佢講我只有信, 因為跟本無從稽考)....
所以齊金色同齊人物成為雙重難度........
最後我只找到十一款.........欠的只有期待日後可以好快找到....
入呢套野時.....會因價錢而卻步......最後入了.....
係因為自己都真係好鍾意呢套野.......錯過了...不知何時再可遇上.....
見都未見過^_^^_^^_^^_^
我今日係旺角找到呢套野...應該無樓主入得咁平....
而且銀色較多....但依我來看...齊到人物已經非常非 ...
薜安 發表於 11-12-2011 01:12 AM

我係早排十二人連盒成set一take過响yahoo japan bid 返嚟
Set嘢加 代bid手續費連運費 未到一牛
我知香港散賣一款都要百五左右(連盒)
大大你仲差邊隻
幫你留意吓
黃金聖鬥士...點解有銅色...唔通個 d 係次貨 :DD
回復 39# 聖鬥士JACK

呀......我入要過一牛.........
不過閃令令....好毒...又見大多都齊...便毒發科水....
可能好多人會話我傻....但放出來果種感覺...金錢不能衡量...

我仲欠金牛座呀.......幫我留意下丫......:help:

JACK真好人.......:handshake:

另外當年好像出過再細隻D真係金屬造的星矢公仔...
不過係扭旦型式出售...一來好多閑角....而且重複又多
又細又難認樣...所以果套好難搵齊......我亦聽下就算....:(
黃金聖鬥士...點解有銅色...唔通個 d 係次貨
36韜 發表於 11-12-2011 11:54 AM

我都唔明....果時....什至而家D金色龍珠大旦既意思..
只係知D奸商總係要你地唔可以一買就買到便收手....

另外....其實入到銀色..都可以化成金色......但紅銅色就真係無計了...:?
:71::$
好有 '收藏品' 味道
真係夠晒經典呀~
回復  聖鬥士JACK

呀......我入要過一牛.........
不過閃令令....好毒...又見大多都齊...便毒發 ...
薜安 發表於 11-12-2011 02:34 PM

薜安兄
我喺yahoo japan 搵到隻金牛
http://page8.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/h146326026

呢個價錢抵d
http://page14.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/s238248466