Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2012年夏季公映 浪客劍心 真人版

睇了最新預告, 福山好型
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20140728/52737704

《浪客劍心2京都大火篇》香港映期就定9月18日

睇o左京都大火篇
整體算唔錯
跟漫畫果o的問題不大
但係唔跟慢畫果o的睇落總係怪怪地咁

由於第一集無o左蒼紫個角色
搞到今集蒼紫同葵屋阿伯打果場o既理由梗係覺得唔夠說服力

兩集都係搞到左之助好閒人 feel 之餘
仲要負責搞笑........ 俾返漫畫個左之助我呀!

anhk 做阿張呢類外型o既角色真係好夾:DD
最後睇o左兩集都唔見o的劍招名
好懷疑第三集九頭龍閃同天翔天龍會點出場:(
cchong420 發表於 24-9-2014 11:39 AM
睇o左京都大火篇
整體算唔錯
跟漫畫果o的問題不大

第一集出左雙龍閃, 只看過第一集跟漫畫果d真係無事, 但唔跟就出晒事

好似第一集左之助撩劍心打但劍心居然係咁走向人群中來避開戰鬥:cool:
yugi 發表於 24-9-2014 12:49 PM
第一集出左雙龍閃, 只看過第一集跟漫畫果d真係無事, 但唔跟就出晒事

好似第一集左之助撩劍心打但劍心 ...

唔係話佢無出招式
只係o的招式全部無晒名
今集都有用龍捲閃打阿張
但係又係無出名
cchong420 發表於 24-9-2014 01:22 PM
唔係話佢無出招式
只係o的招式全部無晒名
今集都有用龍捲閃打阿張

咁真人版始終唔同漫畫無得話停留係半空大叫招式名先出招{:1_374:}
yugi 發表於 25-9-2014 10:16 AM
咁真人版始終唔同漫畫無得話停留係半空大叫招式名先出招

講果三隻字仔唔使停留o係空中咁大鑊呀:DD
出完招先講仲型:!
cchong420 發表於 25-9-2014 05:20 PM
講果三隻字仔唔使停留o係空中咁大鑊呀
出完招先講仲型

我只看了第一集,覺得不錯(可能以爲冇期望)。你們覺得第二集,感覺怎麼樣?打鬥比第一集多和好看嗎?
gazza1211 發表於 25-9-2014 05:53 PM
我只看了第一集,覺得不錯(可能以冇期望)。你們覺得第二集,感覺怎麼樣?打鬥比第一集多和好看 ...

打鬥場面都仲 keep 到
我估下集應該打後仲勁:DD
係唔多鍾意唔跟漫畫果o的劇情
感覺好唔夾咁
睇o左第三集
感覺上完全無視原著............ 搞到好多場好似說服力不足咁
另外,左之助依然負責搞笑:oh:
終於睇左京都大火, 蒼紫變修羅的理由擺明格硬來

志志雄隻艦無破壞到比佢走左?

宗次郎果下係第二下先斬斷把刀, 根本唔係拔刀術分勝負

同張打時劍心做乜係咁走來走去:cool:原作無左刀去打都唔係咁周圍走

下集dvd幾時出:no:
yugi 發表於 22-12-2014 10:33 AM
終於睇左京都大火, 蒼紫變修羅的理由擺明格硬來

志志雄隻艦無破壞到比佢走左?

下集日本版定了在1月二十几号发售。。。。网上老翻,应该早两星期有。

睇左結局, 除左行刑果度大多和ova差不多, 打蒼紫的招式上應該先用左龍搥閃再用九頭龍閃(初頭以為用龍巢閃, 但最後果下直刺, 不過睇多次數好像多過9下)

另外個武術指導係咪唔知咩叫拔刀術, 3套都出事

第一套雙龍閃第一下向上斬空氣skip左第一擊直接用刀銷打落去

第二套和宗次郎打雙方又係就咁拔刀第二下才斬斷把劍

第三套天翔龍閃仲離譜, 就咁拔刀撩幾下先踏左腳, 之後又好多餘踏多下右腳才出招
yugi 發表於 9-1-2015 09:16 AM
睇左結局, 除左行刑果度大多和ova差不多, 打蒼紫的招式上應該先用左龍搥閃再用九頭龍閃(初頭以為用龍巢閃,  ...

早兩天大陸就有流出字幕版了。。。:he:
yugi 發表於 9-1-2015 09:16 AM
睇左結局, 除左行刑果度大多和ova差不多, 打蒼紫的招式上應該先用左龍搥閃再用九頭龍閃(初頭以為用龍巢閃,  ...

睇得好仔細, ching唔講我都無留意...
睇完都無留意到電影真人版d拔刀術係咁有趣...