Toysdaily 玩具日報

查看: 16528|回復: 49

[玩具報告] 海賊戰隊(食玩)炎神F-1

海賊戰隊(食玩)炎神F-1

各位大大好,小弟終於都入左佢啦^^

冇錯啦,就係炎神戰隊的巨大力量,
高速鷹同休閒熊個仔—馬赫獵鷹!!!!

其實佢都幾靚仔架^^

紅色的車身,加上白色,搶眼得黎又自然,有美感!!!

車尾的噴射加速裝置

車輪也不馬虎

不過就幾大架,車身長度我估仲高過豪快王的高度

還可以收起四個輪作飛得型態

好!!!係時候啦!!準備合體!!!

首先要放棄對腳

一雙被遺棄的腳……

結合!!

完成!!!!炎神豪快王!!!!

一樣可以進入飛行型態的

好!!!受死啦!!!

炎神星爆!!!!

雖然劇中還沒有出過~~不過我覺得係可以出到架!!

今次叫埋豪獸神啦!!!

海賊戰隊的巨大力量!!!抓住夢想的力量!!!

合體啦!!

唔要對手

到豪獸神

組合!!!

再次被遺棄的腳……

到架F-1啦

首先要同佢解體

準備組合

首先係腳

好大的拳

背部的輪

插入個炎神頭

仲有頂帽

打開心口

完成!!!完全豪快王!!!!

則面(好大隻炎神眼=.=”)

背面

右面

同黑暗真劍豪快王打下先

(看來我就快可以再拍劇場啦^^)
豪快鑽

盾模式

同樣可以玩三叉的

好大的拳

發射飛彈!!!

要發威啦!!

準備……

鐵甲飛拳!!!!!

飛出黎啦~~~

另外我發現佢腳的車輪原來可以轉向的

咁後面看就會見到四輪向後,不知是否可以幫忙加速?!~

跟住比豪獸神玩下果兩把「刀仔」啦^^

其實呢個最終合體真係不錯,完全豪快王可說是近期戰隊中最有看頭.
而今年的合體一改往常的大合體, 簡略不少, 像是前幾年的:
轟轟戰隊--究級大冒險 (10 機)
獸拳戰隊--最強激臨鬥者(7機)
炎神戰隊--G12 (12機)
侍戰隊--侍霸王+恐龍折神 (12機)
天裝戰隊--大地護星巨人 (8機)
可以說是最最最基本的大合體都是支起跳, 但是今年似乎一改往常,
完全豪快王就只剩三支:豪快帆船,馬赫獵鷹,豪獸神(還只有雙手參與而已).以往的大合體最原始的初號機或多或少都會參與, 但是今年就只剩主體豪快帆船還蠻可惜的, 總覺得少了些什麼, 果然戰隊還是要多幾架機合體先有派頭。

好正呀~:71:
請問大大呢幾隻係咪全部都係食玩呢????
可動程度都唔差喎.
因為諗緊買SR 定食玩好.
回復 5# mf_c2000

係呀~~全食玩來的,
可動性一流呀^^
回復 6# jaffehung

但係師兄冇其餘0既獅子,龍,車同忍者合体0既?
係咪果D 麻麻地呢?
如果係, 我唔入LU
回復 7# mf_c2000

其他果啲當然冇問題啦~~
一樣咁正~~

http://toysdaily.com/discuz/view ... 4541&highlight=

http://toysdaily.com/discuz/view ... 3021&highlight=

http://toysdaily.com/discuz/view ... 9219&highlight=

我之前都有POST過, 所以今次先唔再放啫^^
不過海賊真係一流,值得一入架~~~師兄^^

我仲入多左套玩改色,仲興奮^^

http://toysdaily.com/discuz/view ... 9728&highlight=

http://toysdaily.com/discuz/view ... 3963&highlight=   

總之真係出得好好, 快啲入啦^^
your painting so good, thanks brother
呢SET盒旦, 內容好豐富, 好多野玩:handshake:
謝謝分享!!現在後追有難度:unhappy:
Jaffe 兄咁快入左隻炎神F1 :Q:Q

隻完全豪快王真係超正......等大貨返....:unhappy::unhappy:

隻金色真係好金.....想問下係什麼油? THX  :64:
回復  mf_c2000

係呀~~全食玩來的,
可動性一流呀^^
jaffehung 發表於 28-11-2011 11:58 PM

Jaffe 兄咁快入左隻炎神F1 :Q:Q

隻完全豪快王真係超正......等大貨返....:unhappy::unhappy:

隻金色真係好金.....想問下係什麼油? THX  :64:
回復 8# jaffehung

我已經入左隻豪獸神, 不過冇上色, 所以覺得麻麻地.
遲下都係上番色先
黑金獅子好似獸拳嗰隻,唔知會唔會出返理央呢:46:
好快手:Q:Q:Q:Q:Q