Toysdaily 玩具日報

查看: 5941|回復: 20

[玩具報告] Maketoy Battle Tanker 配日版G2 文

我真係唔係好識寫開箱分享文/玩評 + 我中文打字真係唔係好得....:(
隨隨便便post 少少配日版G2 Optimus Prime 的share 俾大家睇下算, 唔識影相, 什麼光暗,快門, 聚集的技巧.....對, 大家是不會看到的, 有的只是傷眼圖~~:handshake

首先黎張car mode~~

可能我真係鍾意黑色啦, 個人認為日版的黑主色係比較襯個battle tanker的~~

可惜連Maketoy 自己都用番美版....算! 人總是要創新的~:good:

惡搞一下~~

而家電影興爆甲~~當然要爆一爆啦~~

robot mode

主體換件兩parts~頭同小褲褲~對!! 是沒有美版的色差問題的~
不過我同意另一位ching 所講, 反正長期會被一黑甲蓋住, 其實問題不大~

初回限定送的"古劍"

這是那門子的古劍!!!:@ 那裡看出它很古了? :bad:

交還Drift 看看

是OK...不過, 我還是接受不了它是古劍.....一直都期待有3rd party 還Drift 一把真古劍...我的要求過份了嗎?

上甲!!

看! 擺脫了Lego 手掌, 增強了腳部. 這才是領袖的背影, 強者的身段!!! Hasbro/TT 你們搞什麼?? 我們Fans 進貢的錢沒有拿去設計部的嗎?

拔劍動作挑戰成功 ~

劍是組合式的, 不過我想多數人都比較偏向紅色/size 向的吧?

半重甲型

雙鎗!!對, 劍是用黎"掛" 的, 我又不是"黑OP" 或Nemesis, 冷兵器不是我杯茶~!!

還有個full armer 全彈發射mode 未影/未變, 因為真係好牙煙, 變過一次之後已經唔係好想變, 附上說明書講解

要扭 180度, 而且是緊的!! 力點是連接兩彈箱的可動關節位, 不是金屬, 其強度可想而知......

一移動灰件, 黑色圈內的紅件已見白化!!!:'(

總括而言, 這Battle Tanker 是出色的, 有D class G 2文? 買吧~有這tanker 才算正常G2文, 沒有D class G2 文, 在炒價面前就看你有沒有爰了.
雖然我對G2 文沒有大愛, 但我有G2 文, 對冷兵器大愛, 所以我買了......
First one and add marks to support~~~~~~~~~~~~ :71:

Got it in In's Point?  I will be there tomorrow and get it as well! :71:

And, sorry that need to move post cause it is an unofficial products................ :(
Can it be put on other OP? It might be nice if the movie version can use it.... No money for the G2 OP now...........

我都收到套甲 ( 日本網買 )  , 但 隻美版 G2  ( Bid )仲未收到 :63:
回復 2# Douglas.M.Saint

really need to pay extra attention when playing with it~
要是買回來一玩即壞的話又的確會很沮喪呢......

唔唔.....看來得儘快找盒現貨回來了...:44:
我都收到套甲 ( 日本網買 )  , 但 隻美版 G2  ( Bid )仲未收到
chal 發表於 23-11-2011 06:31 PM

請問一下大大網買大概多少$$?
好野, 多謝分享
個 tank 唔係仲有其他變化咩...超期待中
十卜, 真係唔錯! :$
lee set隻係正~ 不過太貴啦~
隻文本身少貨貴, 計埋個櫃... 已經可以買到mp9.. 加多二百已經有mp10....
啊虎一日冇曬單隻美日G2文........:@
回復 2# Douglas.M.Saint

congrats! you finally can get it, but you have to be careful for the neck joint, mine is broken already after twisting the new head for a few times......:49:
回復  Douglas.M.Saint

congrats! you finally can get it, but you have to be careful for the neck  ...
Hiroakiming 發表於 24-11-2011 10:48 AM

What..................??? :47:
可能日版的用料真係好D, 見人唔得既都你美版多.....
美版用料硬度不如日版確實是真的:(