Toysdaily 玩具日報

查看: 4417|回復: 21

[個人收藏] Nendoroid 格納庫

肥之家Ver2...
PS. Ver1是膠袋個別收藏, 但要更換零件, 就十分不便了

全部的肥, 三個盒剛剛好~
估下呢到有幾只肥?

喂~又會咁岩既, 我都係用呢隻箱裝nendoroid散件wor, 呢隻箱真係好正:71:

不過而家d箱開始唔夠位放啦:59:
我而家有8個呢d膠箱, 但唔係裝到好多隻野既散件:59:
咁似的螺絲工具箱既? 請問係邊度買架?
咁似的螺絲工具箱既? 請問係邊度買架?
riverboa 發表於 22-11-2011 12:09 AM

我無睇錯應該係日本城買,好似 45 蚊左右一個.......好貴囉:angry:
又幾正喎! :71:

字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字
好壯觀!!:handshake:

不過小心會刮花~:(
實在太壯觀了!!! :handshake:
i wonder if they'll have similar box that can fit figmas...
GOOD!!!我都買左, 用黎裝SHF 散件好方便~
其實有無類似又平 d 既選擇呢?有無師兄可以介紹一下?
其實有無類似又平 d 既選擇呢?有無師兄可以介紹一下?
ranger_ckk 發表於 23-11-2011 01:52 AM

日本城既話, 都有其他款式選擇, 而且款式唔少, 我見過有d size細少少既款...十零蚊都有交易
不過如果講裝nendoroid件既話, 我個人覺得呢款真係best fit啦, 唯一可惜既擺唔入brs系列既地台, 其他nendoroid件既話九成九都放得入:shy:
果然係好使好用喎
頭像被屏蔽
回復  ranger_ckk

街邊雜貨店買
18 & 14 格 ~ 2x
gabriel 發表於 25-11-2011 10:39 PM

請問邊度既雜貨店?我個邊俾領匯同李生玩死晒 d 小商戶:*,
搵唔到呢 d 舖呀:42:
喂~又會咁岩既, 我都係用呢隻箱裝nendoroid散件wor, 呢隻箱真係好正

不過而家d箱開始唔夠位放啦:5 ...
機體 發表於 21-11-2011 20:07

臉對臉放.....小心花臉呀:(