Toysdaily 玩具日報

查看: 6684|回復: 15

[個人收藏] 如獵鷹搬飛翔於羅馬空中, 刺客信條 Ezio Auditore Da Firenze

多年前, 第一次接觸 Assassin's Creed 係喺朋友屋企。

舊年先入X-box360, 所以追番好多我想玩好耐嘅game。

而Assassin's Creed 2 一直好多人好評。 就此好似上癮咁愛上。

Ezio Auditore Da Firenze 原本自係一個掛住追女, 輕挑嘅有錢仔.  但其父親被人出賣。  Ezio的父親,哥哥, 細路全部被處決.  Ezio發現父親留下嘅刺客服, 自此開始對處死父親嘅聖騎士團報復。  但這只係一生嘅小開始......

今集Revelations 將會係Ezio 及第一代主角Altair 最後嘅一集.  由一個乳臭未乾嘅𡃁仔變成嘅白髮阿伯, Ezio 呢位刺客 一代宗師嘅歷險真係漫長.

NECA每次都遲一隻game先出figure, 所以呢隻公仔係出自Brotherhood嘅造型.

首先講吓白色Ezio.

白色Ezio係 Brotherhood "default" setting 嘅服裝.

有三set唔同嘅手掌

刺客招牌嘅隱藏刀片
雖然可以伸縮, 但縮極都會凸出嚟, 因為設定上刀片係雙重收縮.
但公仔本身都可以完全除出刀片.

今次嘅Ezio 係咁多隻Neca Assassin's Creed 中可動最強.  腳部比較強, 但手踭差少少.
特登摷番再生俠嘅十字架, 真係好match!

雖然有好多唔同嘅手掌, 但無武器。  所以借啲武器比玩, 當堂多番啲玩法.
第二代Jojo嘅鎚仔.

同十字弩

Flashpoint Wonder Woman 嘅劍.

Requiescat in pace..

到黑色版Ezio.

係Rondelle Armor, 再加Wetland Ebony配色.

無其他手掌換, 但有把Captain's Sword
平時可以插喺腰左旁嘅皮帶.

黑白色兩款Ezio都各有hoodless 版

總括嚟講, 白色雖然無乜武器, 但比較好玩啲。  黑色比較華麗, 但上色無咁好, 同埋多咗腰間嘅皮帶, 阻礙少少腿部可動範圍..

再嚟限定版嘅Da Vinci's Flying Machine.

遊戲中, 達文西係嘅好友, 幫手解密碼, 設計武器等。

其發明嘅飛行器需要火嘅熱氣嚟飛翔。

但係,  達文西被凱撒·博吉亞 強迫製造武器.

AC2 版係無炮台, 但AC Brotherhood版加插咗炮台,  可以射炮彈喺地面, 以爆炸所產生嘅火焰持續飛翔

盒嘅側面同背面

開盒圖

雙翼, 真係好巨!!
翼表面有博吉亞 Borgia 家嘅盾徽.

骨架各部件

機身

Leonardo!  You will help me stop them!

非常長, 有兩尺長呀!!

炮台可以左右移動.

按按木柄, 可以發射飛彈

尾翼可以上下郁動

支架可以令雙翼上下升降, 同埋有連接翼嘅下身

如果無記錯, NECA第一次出交通工具, 都有收藏價值!!
回復 2# Duraxyll

超正既review !! :77:
希望香港有得賣 flying machine 同 hoodless versions la, 不過機會好微 :69:
Dragon Age的人偶跟限定滑翔翼都好想要啊:love:
回復 4# monkey198372

這是Assassin's Creed的人偶跟滑翔翼啊 :66:
白刺客好型
不過我搵5到
有冇  Ching 有路數?
回復 6# kennyli1017

好大機會已賣曬 :26:
回復  kennyli1017

好大機會已賣曬
Assassin 發表於 19-11-2011 05:51 PM

Ching 幾時入幾錢入同邊到入?
回復 8# kennyli1017

約兩星期前, 一對二魚二至二魚五 :77:
回復  kennyli1017

約兩星期前, 一對二魚二至二魚五
Assassin 發表於 19-11-2011 08:58 PM

冇機了
btw ching 系皆旺入?
neca rocks!
have you bought bullet storm lei? It is cool but only one character, wish neca would release the other Ishi and the girl
回復  monkey198372

這是Assassin's Creed的人偶跟滑翔翼啊
Assassin 發表於 19-11-2011 02:57 AM

被暗殺嗰個咪係 Dragon Age 人偶, Loghain 囉.

http://www.dccomics.com/dcdirect/?dcd=14635

DC Direct 出品.
回復 12# Duraxyll

太留意ezio tim :35: :35:
回復 10# kennyli1017

係煙屎入的
Da Vinci's Flying Machine:no::shiny:

:71:正到冇朋交!!
Flying machine 真係掂喎

估唔到遊戲中有Da Vinci cross over, 條橋好得