Toysdaily 玩具日報

查看: 9646|回復: 14

[個人收藏] 回流2年步上 1/6 o既不歸路....

各位師兄好. 小弟其實有睇開 Toysdaily, 但係一路都係潛水狀態, 直到今晚整理間房時, 突然有感而發.  玩具呢家o野, 真係好毒, 師兄們o既分享, 就更毒.......  :36:

話說小弟2年前回流, 同太太行過兆萬, 見到並買入 Iron Man Mark 3 battle damaged version, 從始就步上呢絛不歸路......

最近仲要中埋3A毒, 唉....... :67:

越買越多, Star Wars 同聖衣神話都買埋......最近開始有小小中埋 Macross 毒....

小弟仲住係 serviced apartment, 所以大部份玩具都唔開住, 方便搬屋.....搬o左有玩具櫃必定再分享!  Thank you for watching~~
除了錢還是錢:shiny:
唔止啊, 你好似中埋神話毒.......:(:(
看來閣下對1/6的愛是很強烈呢,在下建議執番好d遊戲機電線,然後加番個櫃,把盒內的1/6拿出來裝飾家吧,雖然盒子的設計是很好,但最重要是盒內的東西吧,執好佢,拿出來玩,不就是一件很高興的事嗎.......
EXCELLENCE! THANKS FOR SHARING YOUR VALUABLE FIGUARE! 佩服!:64:
回復 4# lcowilliam

絕對同意師兄話玩具係要拿出來玩, 但因為仍然住係 serviced apartment, 基本上冇位放玩具櫃(或任何傢私)....所以只好放係盒多一陣, 直到明年新屋入伙......關於電線問題, 因為當時抹緊塵, 所以非常地亂.......
Man, u r my idol! Does your wife have any word to your collection??
somewhat ok, she thinks some of them look nice.  But she's not that fond of 3A's figures....
Good collection and I'm also facing the storage problem... :56:
回復 8# ivharo

My wife likes my HT collection, however she hates my masked riders collection.
She promise to extend my quota of HT collection only if I willing to give up my masked riders collection. (NO WAY!!)
She is tricky!
我見到用很多錢買回來的鞋盒呀.......:34::34:

既然冇櫃冇剩,強烈建議樓主呢個係組建嘆息之牆之大好機會,好讓各TD蟻民膜拜.... :shiny:
男人係咁架啦~~~~~~~~~~~~~ 正常既. :handshake:
回復 12# katsumoto
我都有諗過, 但係屋企有個20個月大o既女, 驚會撞到D盒壓傷, 所以唔敢做.....

回復 13# darknight
如果D女人都明就好啦.....
嘩!我都想擁有。。。。