Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 趁SDX 仲有半條命 分享一下

大家都插SDX劉備什麼什麼...而劉備自己都一直插下去($$)ge 時候
佢成為左我第一隻同款入手3次的玩具

第一代普通劉備冇咩好睇
直接睇第二代

自家限定
SDX 霸王 項羽!

有型唔一定要加對翼的, 簡單d 都可以有霸王ge氣勢
個人認為最有型的三國傳武將

可惜係外傳無無謂謂地出場....
仲好黯然咁離場.....................

Turn X 特色 最強ge右手

打開

拳霸爆碎!

因為額頭有疑似鳳凰(雀...) ge 飾物
搵支雀頭箭用下先

多謝收看, 玩到甩油~

有機會再分享下 le隻...第三代版

初初估翔烈帝改少少實出, 點知劉備剛好成為左SDX 要#鹽水ge 轉捩點....
其實我仲等緊趙雲ga>< 頂住ar SDX
樓主大大~我都入左呢兩隻諗住咁做, 可否分享改做方法??@@ 十個唔該!!!
:50:原來我發雞盲貼錯區
我可以點做:50:

Re:saihttam  大大
因為改冇影相...只能文字講下

首先...你真係要有買過隻ge 準備先好落刀@@
特別係項羽難買返要三思@@
我隻項羽其實改左好耐, 個陣因為剛剛出仲買到先有膽改@@

項羽...未改諗住都係出自劉備素體好易搞, 落刀後發現係好大工程的....
冇一個地方可以就咁貼上去...

頭: 清空模型d 骨位, 拆SDX 頸&頭關節, 痴實係新頭到
身: 得個支架係SDX , 身體都係用模型 (都係清空d 骨位)
肩: 地獄... 總之SDX 條腰有咁細磨咁細,模型腰甲有咁貼磨咁貼, 磨到著得落為止
吉之島減價150,我都入左兩隻,其實隻劉備唔係差,
初初唔入只係怕佢出翔烈帝唧…
原來我發雞盲貼錯區
我可以點做

Re:saihttam  大大
因為改冇影相...只能文字講下

首先...你 ...
reload 發表於 14/11/2011 23:49

我真係未必有大大你咁好心機><