Toysdaily 玩具日報

查看: 18347|回復: 24

[個人收藏] 明珠做兩個月哈利波特,我舊post再出回味下,Harry Potter 3.75" Action Figure

幾年前買左套Harry Potter Figure,同星戰Figure Size類同,而且呢套Harry Potter Figure係全關節可動,所以我最意呢套多過Neca 7"果套,因為3.75"呢種size又好收藏,仲有可動性,最0岩我0既要求,但HK無番呢套Harry Potter,而出呢套Figure 0既公司亦無幾耐就倒閉左!
我買到呢套Figure應該係因呢間公司HK office倒閉後將餘下0既貨版一次過賣左比金輝,而金輝就將呢D貨版放鋪面賣,而我就係買呢D貨版,盒霍格華茲好有可能係嚮開發中間公司就執左,所以開發仲未完成,我呢盒有D缺件,D磁石function全部唔work,而令我有0甘0既懷疑係因ebay都搵唔倒呢盒霍格華茲,但其他Figure及playset就搵倒,可能我呢盒霍格華茲放上ebay好值錢都唔定,哈哈!!

首先影幅主要角色同霍格華茲一齊合照

大家都可睇倒個比倒,座霍格華茲都幾人下

打開霍格華茲裡面0既內部係0甘樣

台上有各位教師

台下一堆葛萊芬多學生

牆上有像徵4個學院0既聖獸,都好精細

火爐牆上有霍格華茲校章

霍格華茲大門都好正,仲有娜絡綵太太客串

呢個係場景頂視圖

仲可以加上嘿美重現派信情景,可惜我缺件少左分類帽

哈利 波特連公鹿護法

榮恩 衛斯理連犬護法

妙麗 格蘭傑連護法水獺

金娓 衛斯理

奈威 隆巴頓

喬治 衛斯理, 弗雷 衛斯理

露娜 戴古路

張秋

曳哥 馬份

3主角連護法合照

好啦,繼續介紹其他款式,而呢套Harry Potter Figure 0既配件都幾正,好多係電影中出玩過0既道具,令你又回憶起一D細節
阿不思 鄧不利多 (Ep4)配件係演講架

阿不思 鄧不利多 (Ep5)配件係收藏記憶0既儲存塔

海格,配件係佢0既獵豬犬,牙牙大人

麥教授,而佢0既配件係佢自已變形0既貓,呢隻Figure係跟霍格華茲playset,無單賣

賽佛勒斯 石內卜 配件係好多魔藥試管,藥煲等,但因呢隻係同湯姆0既孖pack,基本上隻Figure造型差不多,所以我無拆單隻裝有配件果隻

桃樂絲 恩不埋居,配件係罰學生0既羽毛筆,同辦公室掛牆飾物畫碟

瘋眼穆敵,配件係飛天掃把同一堆魔杖同飛天掃把

天狼星 布萊克及家庭小精靈怪角,仲有隻哈利,係3 pack 0黎

天狼星 布萊克,配件係佢比貝拉殺死時跌入0既空間之門

好憎學生0既飛七, 配件係拿樂絲太太同油燈
wow,睇完大開睇界~
我前排先睇完 Last 果集~
另一版本0既哈利 波特,配件係只有魔杖

又係另一便裝版本0既哈利 波特,配件係校服行李箱及飛天掃把

再另一便裝版本0既哈利 波特,配件係混血王子魔藥教科書,聚思盤及盜劫地圖

便裝榮恩 衛斯理,配件係愛情魔咒朱古力,及飛天掃把

便裝妙麗 格蘭傑,配件係惡作劇店產品及預品家日報

便裝金妮 衛斯理,配件係飛天掃把

便裝露娜 戴古路,配件係3D服眼鏡及謬論家雜誌

哈利 波特及榮恩 衛斯理魁地奇裝,配件係飛天掃把

再落0黎繼續介紹餘下落0黎0既Figure款式!首先出場係大奸角佛地魔,配件係只有魔杖

貝拉 配件係火炎咒法,呢隻figure做得好靚

呢個狼人唔記得叫0羊名,配件係火炎咒法

阿茲卡班獄卒,催狂魔,配件只係因定座

食死人版本一,配件係現身0既黑魔法效果

食死人版本二,配件係現身0既黑魔法效果

食死人版本三,配件係現身0既黑魔法效果

湯姆 瑞斗,配件係只有魔杖,與石內卜係2pack

騎士墜鬼馬,要親眼見過人被殺先至見倒,與露娜 戴古路2pack boxset

鄧不利多的軍隊成員合照

五位主角便裝合照

鳳凰會成員合照

奸角陣型大合照

不同版本哈利大合照(後來發覺影漏左隻Ha Ha.......)

最後三位主角哈利,榮恩,妙麗合照

其實仲有萬應室及葛萊分多交誼廳playset,但我放得太入,好難羅,所以無影

呢個係霍格華茲外盒
你真係超級忠實 fans,
不過我覺得D可動麻麻~
好犀利,大大是哈利的超級FANS呢
快D影埋果兩件la:71:

P.S. 小弟真係未見過有得賣:66:
Wa!!!!!!!!!!!!!!:no:

正到冇朋友!!!

Full Set!!恨死人!!:handshake:

HK未見過!!:71:

我有好少.........

GOTO

http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=169755&highlight=
thanks for sharing! is amazing to see the entire set
being put together. brings back lots of good memories!
回復 4# Aunbis
可動度0米好似Star Wars全關節果D 0甘上下(略差D),不過相同地關節個個位都有,但擺起姿勢總係麻麻0甘0羅:34:
真係好正!!你唔講真係唔知出過呢,FANS一定好感動!!
回復 7# 無明:
又未係Full Set,有D人馬,巨人同巴士唔太鍾意無買......
回復 6# 人物
應該唔會住,,因要好大決心,呢set 0野都買左成兩年,都係因睇最後一集0既刺激先的起心肝影><
面上都幾神似(除左張秋...... orz)
角色應有的特質都表現左出黎
好鍾意對孖仔>0<
大大d相真係影得好鬼死正!!!!!!!!!!!!!!!
:$超正呀
特別係霍格華茲