Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 劇場版『TIGER & BUNNY The Rising』  HK 2014年3月29日

香港今次唔上呢套?:die::time:
《Tiger and Bunny The Rising劇場版》3月27日  超級英雄出擊!

http://www.youtube.com/watch?v=mc1FKPi5eoo
嘉禾院線

日版場刊

我見到魂限orz:69:
在荃灣睇完,畫面戰鬥真係好正:$,最尾果到真係:46:
各個角色都有成長,戲份平均,亦有各自擔當的戰鬥,不再是「T&B」:71:
亦補完左火姐既內心背景,TV無做到的野
劇情不算非常突出,但都叫有驚喜,睇之前大家點睇金獅同新老細呢?,自己很欣賞正義對正義、仇恨對仇恨果段~
隻字不提蛇蛇係有D失望:42:
總然之中意T&B既一定值得睇:71:

始終拖得耐左,人氣無之前甘高,但作為fans希望之後都能正正式式完左個故事佢,希望有續作La...:die:

訂返新T&B同金獅既SHF先:35:
係 sky 等睇 盜馬記時,見到 有 幾pair女 睇 (估佢地睇哩套,因佢地都手持 T&B file),第1次 見有淨女仕 睇(較男性向)的動漫 ……;各大大,別怪小弟火星 :x
剛看完特別場回來~~
讚~~~
本篇完結後的監製分享會,兩位監製都很友好,仲講咗好多廣東話~好利害!
仲有發問時間~~大家都幾多野問~~~XDD
完場後仲特別在出口給每位觀眾親自送上簽名海報,大感動!!

話說,果然有觀眾COS虎兔~兩位監製見到都讚好~而且仲合照~~GOODJOB~~
係 sky 等睇 盜馬記時,見到 有 幾pair女 睇 (估佢地睇哩套,因佢地都手持 T&B file),第1次 見有淨女仕  ...
roystoy 發表於 27-3-2014 11:27 PM

成場有大半都係女仔~~
上次睇BEGINNING都係咁~~~
所以話T&B有好多(腐)女粉絲的說~~~~~
剛看完特別場回來~~
讚~~~
本篇完結後的監製分享會,兩位監製都很友好,仲講咗好多廣東話~好利害!
仲 ...
艾雷 發表於 27-3-2014 11:40 PM

係sky,我見有人 揸住個1:1 飛天 個頭盔,晤知佢最後有冇著晒成套入場呢?
成場有大半都係女仔~~
上次睇BEGINNER都係咁~~~
所以話T&B有好多(腐)女粉絲的說~~~~~
艾雷 發表於 27-3-2014 11:54 PM

都係怪小弟 小見多怪 ……;希望 下次入場 睇EVA (趁機講第2套 )都有咁多女粉絲,中和下 晤好咁寡
係sky,我見有人 揸住個1:1 飛天 個頭盔,晤知佢最後有冇著晒成套入場呢?
roystoy 發表於 28-3-2014 12:55 AM

飛天沒有穿啊~~只有虎兔的份~~
在荃灣睇完,畫面戰鬥真係好正,最尾果到真係
各個角色都有成長,戲份平均,亦有各自擔當的戰鬥,不再是「 ...
zero2443 發表於 27-3-2014 07:25 PM

仲要續作……難道你鏑木楓出嚟代父從_?
(我剩係睇過TV版。。。)
仲要續作……難道你鏑木楓出嚟代父從_?
(我剩係睇過TV版。。。)
鷹頭獅 發表於 28-3-2014 07:00 AM

始終今次劇場只係TV後既一件大事件,主線蝕蛇都未講,希望能夠補完番佢:35:
始終今次劇場只係TV後既一件大事件,主線蝕蛇都未講,希望能夠補完番佢
zero2443 發表於 28-3-2014 11:31 PM

TV版講咗啲咁囉=.=如果話咬尾蛇成員就係得TV版講嗰度咁多人會唔會好失望呢=.=!!