Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: iorik

[玩具攝影] 要打倒你!! 穿不穿聖衣也一樣… 【回帶項目﹕聖衣神話巨蟹座冥衣】

good post and good photos, thanks!
whoip 發表於 13-11-2011 01:33 AM

Thx for your support!!!!!!!
so detail report and die hard fans !!  
support
mame169 發表於 14-11-2011 09:53 AM

Actually I'm not die hard fans since I already quit this series for a long time.I just suddenly
have a strong intention to get this cancer.

But I do agree I was a little bit silly coz I can get it with a normal price when firstly issued.

Anyway thx for your support!
就算係黃金十二宮都係佢最型:)
有機會都想入下d冥衣:shy:

RE: 要打倒你!! 穿不穿聖衣也一樣… 【回帶項目﹕聖衣神話巨蟹座冥衣】

No matter crazy or silly, toys for fun & happy!!
Enjoy it and congrats!!
mame169 發表於 14-11-2011 12:11 PM

Yup. U are right.What we chase is FUN.
就算係黃金十二宮都係佢最型
有機會都想入下d冥衣
timothy276217 發表於 14-11-2011 11:51 AM

就襯隻冥雙魚平平地幾抵玩,買盒嚟止下咳啦!
好貴的蟹, 樓主高價樸入, 勇氣可嘉,
自問角式人氣不高, 性格卑鄙,
雖然款式設定大有進步, 但要衝破心理關口不易, 炒價追入, 還是等EX, 真是各有各主意,
唯相又靚, 描述又晒神話迷的心聲
好貴的蟹, 樓主高價樸入, 勇氣可嘉,
自問角式人氣不高, 性格卑鄙,
雖然款式設定大有進步, 但要衝破心理關 ...
MclarenGTR 發表於 14-11-2011 01:24 PM

冇錯!買之前真係有好大掙扎。而我都做晒網上同街舖嘅資料搜集,定好心目中嘅價錢。

再加上我而家嘅購買模式係以物易物,即係將賣走玩具得嚟嘅錢用來買其他嘢

最後用咗一個等同EX獅子行版初出時嘅現貨價買咗盒日版冥蟹。
回復 39# iorik

以物易物真係一個好主意, 我都用緊. 以等價換等價
玩具只會不停出, 但冇可能係咁買, 保留一d值得留的, 先賣掉後, 有空間有錢才再買新的
有時見新出的真係好吸引, 唯有淘汰舊的方有空間留下新的, 換不切的也不先入
大前題是不投入新的資金.

原本對EX很有興趣, 又怕炒價,
打好主意, 又因為之前的神話經驗, 出晒十二隻EX再睇先萛,
雖然雙子EX一出時是好大的衝動買一隻睇下點, 但日子久了, 冷靜下來反而興趣大減,
畢竟儲一套黃金十二宮是兒時的心願,
大系細時冇錢買, 大系復刻又剛出來翻工沒有太多閒錢,
由神話開始, 到買完十二宮完了心願叫自己停下來,
之後又有冥皇十二, 海鬥士, 北歐, 都收得八八九九, 買左都就快十年
神話縱有好多不足之處, EX亦一一改善了,
但越出越好是一定的, 將來也許會有ver 2, 2s, EX II....
所以一是停下來, 一是以物換物, 才可以一發不可收拾:64: