Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 2012年5月 Gundam UC episode 5

Just watched it, awesome ep! :71: (was hoping DELTA PLUS last longer... :o)

2 more to go!!! :!:!
Gundam UC 十分好看, 但自己最愛始終是 Char,s Counterattack!
小弟無睇小說版...
1.  綠色漢堡飽變成 死士
2.  聯邦三連星變成花瓶
3.  "拿街林" 入面既 零格斯 無出場機會
4.  帶袖運輸船用左好多0079msv, 08小隊, 0080 既 weapon
5.  照舊, 強化人暴走~
6.  布拉度原來唔係閒角, 做晒主導~
7.  等左廿幾年(z劇場版唔計), 我喜歡的貝積卡再登場 ( 羅氏, z 時代新香港的羅氏嗎?)
8.  布拉度可唔可以多d 對阿寶既心底話??  好想知道阿寶失蹤後, 布拉度既感受....
9.  原來AE個肥佬係好人黎, 係怕死左D
10.  二世祖, 唉~ 唔好講咁多, 快D暗黑化吧~
11.  AE個肥婆把口好厲害, 雖然唯利是圖...
12.  UNICORN發綠光之前一刻, 有兩隻手幫主角, 應該係後面推緊帶袖運輸船既帶袖小角色, 有如當時 阿寶& 其他 小角色一齊推亞古折斯~
13.  布拉度, 見到發綠光, 講D 感受好嗎??
14.  雷比耳號 等同/ 同級 Z時代 TITANS 木星番來果個男人 既坐艦嗎??
15.  紫色帶袖, 隻手原來係錢控, 背部果2舊野未用, 小說版設定係 浮游炮, 而且可以v 高達做出金字塔防護網果種~
16.   諗到再講.....................................................
小弟無睇小說版...
1.  綠色漢堡飽變成 死士
2.  聯邦三連星變成花瓶
3.  "拿街林" 入面既 零格斯 無出場 ...
ah_cow 發表於 22-5-2012 01:11 PM

為何無警告下全集劇透呀!!!雖然我睇左小說,但唔想click入黎就睇晒anime版細節呢...
有首映免費飛,尋晚向E-Max睇~~
為何無警告下全集劇透呀!!!雖然我睇左小說,但唔想click入黎就睇晒anime版細節呢...
Toro 發表於 22-5-2012 03:06 PM

唔怕喎~ 小說版還小說版, 琴晚睇完UC#5首映我覺得只係睇咗Bandai 下半年嘅UC玩具產品機体簡單推介......
唔怕喎~ 小說版還小說版, 琴晚睇完UC#5首映我覺得只係睇咗Bandai 下半年嘅UC玩具產品機体簡單 ...
chukkkk 發表於 23-5-2012 10:40 AM

ha ha
產品推介:66:
唔怕喎~ 小說版還小說版, 琴晚睇完UC#5首映我覺得只係睇咗Bandai 下半年嘅UC玩具產品機体簡單 ...
chukkkk 發表於 23-5-2012 10:40 AM

係,根本係扮有劇情既廣告 :66:   

第一集既卒仔隊長都叫做掙扎過,到後來既新卒仔只係箭靶,令佢地既玩具都唔吸引 :59:
好多MS出HG,反而robot魂出得HG較少...
回復 48# ah_cow

有少少修正:
12.  UNICORN發綠光之前一刻, 有兩隻手幫主角, 應該係後面推緊帶袖運輸船既帶袖小角色, 有如當時 阿寶& 其他 小角色一齊推亞古折斯~

個兩個係EP.3戰死既兩位....左手係比主角誤殺既自護大叔,右手係比新安洲秒殺既EFF軍人..(佢地D名我已經唔記得啦....)

貝積嘉:shiny: :shiny: :love:

我最喜愛既GUNDAM女角,如依照小說「貝積嘉的小孩」,佢依度應該有個3歲細路,不過UC小說好似冇交代過...

據聞昨夜首映開賣既限定報喪模型好少貨,結果有人因買唔到大鬧瑞記STAFF.....
據聞昨夜首映開賣既限定報喪模型好少貨,結果有人因買唔到大鬧瑞記STAFF.....
angus 發表於 23-5-2012 11:35 AM

少貨唔係主因, 問題係從來無公佈原來5:00pm開賣! 7:45pm先首映、先唔講平日5:00pm 大部份人都未放工~ 早講5:00pm開賣都話安排到嘅安排唧~~~

被鬧嘅唔係瑞記嘅人、係Bandai HKG嘅人^^
昨天看了首映,班納吉終於發放了綠色力量,非常利害!
her face still young ..  like 17 years old girl

貝積嘉   

我最喜愛既GUNDAM女角,如依照小說「貝積嘉的小孩」,佢依度應該有個 ...
stonekeung01 發表於 23-5-2012 11:31 AM