Toysdaily 玩具日報

查看: 13166|回復: 38

[個人收藏] 大家有冇同感?

小弟的收藏對很多師兄來說簡直是蚊比同牛比......但她們是我最喜歡的, 但有1/3是未玩過的......巳前經濟能力所限, 很久才買一隻半隻玩 o下, 但總是玩上半天, 享受得很, 現在有點病態, 差不多時時買同賣玩具, 買回來包起便算.....位置有限又有放售的壓力....唉.......我覺得比玩具玩緊......我唔係曬命, 只係唔想咁落去.....好想享受玩玩具的過程, 唔想因為收集而係咁買.......因為玩具巳經開始比到壓力我......:56:

個人覺得買玩具買下買下會愈來愈病態
會想買齊一條line,即使隻野好唔得.....
所以都要諗清楚先買
e 家有d 野知自己唔算太喜歡就算
買左的最少都買回來時立即開盒check
位置問題只能掉盒
如果真心存起的話
保唔保值就唔理
如果唔係就放左佢地好過
放係到唔玩,佢地都係慢慢退色,自我分解.....
個人覺得買玩具買下買下會愈來愈病態
會想買齊一條line,即使隻野好唔得.....
me too ........
我前排都系∼不過介左了∼
好明白香港玩家嘅情況,又要玩�買玩具,但又無位放,好多時都係為買而買,買完又唔玩。。。搞到成屋都係都唔知為乜,有幸我幫佢地揾到地方容身(唔係迷你倉),先不至於今!但如果樓主真係覺得連玩�買玩具都有壓力嘅時候,今就唔好再買�玩囉!我見你d超合金都好新凈,而且都係搶手貨,放番出去應該唔難丫!對你同d玩具都係一種解脫!同埋你擁有今多”好嘢”已經好幸福了,唔好自怨自艾得架。。。真心!
其實都無所謂啦,反正無人管你....買米買囉餓死都係自己做出黎...
唔好到時後悔就得啦,人地儲錢係銀行第時有必要用,我地就儲玩具有必要時求人幫
自己買玩具應急....銀行永遠唔多錢...月月清
Pal.............. What do u think................. :(

回復 7# Douglas.M.Saint

點同你比呀師父。。。:42:
Pal.............. What do u think.................
Douglas.M.Saint 發表於 10-11-2011 11:23 PM

点同你比,大师公:77:
睇第一張我以為我自己屋企!!:34:
壓盒啦 ! 係要架啦唔想都
great collection, but u are lucky that u seem have no 聖衣神話 wo:34:
我都有同感,不過當然無你咁誇張,但不遠爾
所以開始放咁d
頭像被屏蔽
great collection, but u are lucky that u seem have no 聖衣神話 wo
玩具天王 發表於 10-11-2011 11:43 PM

EX係堆野後面......:56: