Toysdaily 玩具日報

查看: 15832|回復: 22

[個人收藏] S.H.F 侍戰隊

呢個post推左唔知幾多日先開 一次又一次令到拉打區既朋友失望 唔好意思:64:
入正題~

呢套侍係我第一套睇哂既戰隊 之前睇戰隊都係跟無線睇 點知一睇就中埋戰隊毒 搞到而家玩埋戰隊食玩
當然 呢個post係講侍呢6隻shf 可惜冇志葉薰 因為小弟冇錢買:56:
好多人都唔滿意呢幾隻shf 但我對呢6隻shf好滿意 有可能係我自己要求低掛{:3_145:}
廢話唔講咁多 post相算:78:

真劍紅
─志葉丈瑠

操縱「火」文字力的武士,志葉丈瑠被培育為志葉家族第18代繼承人,由於是家傳身分的領主,身分亦為侍戰隊的領袖人物。

四面睇

折神-侍戰隊成員各自有專屬的駕駛機械,這些機械稱之為折神。

真劍紅專用既係代表「火」的折神,獅子折神。

書道手機係真劍者既變身器,用法是於面前書寫[],[],[],[],[]字來變身。

真劍紅的專用武器係烈火大斬刀。

以下係自由擺POSE時間

真劍藍─池波流之介

操縱「水」文字力的武士,加入侍戰隊前是家傳歌舞伎演出者,是侍戰隊成員中態度最忠於主公丈瑠的侍衛。

四面睇

真劍藍專用既係代表「水」的折神,龍折神。

真劍藍既專用武器係水之弓。

真劍綠─谷千明

操縱「木」文字力的武士,加入侍戰隊前是現役高中生,個性開朗而且隨性,因為本性使然,加上認為時代轉變,認為現代不應再有君臣關係,與主公丈瑠之間時有衝突。

四面睇

真劍綠專用既係代表「木」的折神,熊折神。

真劍綠的專用武器係木之長纓槍。

真劍桃─白石茉子

操縱「天」文字力武士,加入侍戰隊前是幼稚園老師,平時較為嚴肅,但在其他人遇上煩惱時會展現溫柔一面,變成成員中如同大姐姐般的存在。

四面睇

真劍桃專用既係代表「空」的折神,龜折神。

真劍桃既專用武器係天堂扇。

真劍黃─花織琴葉

操縱「土」文字力的武士,天真無邪的少女,本性單純善良,亦是五人中年紀最小的。

四面睇

真劍黃專用既係代表「土」的折神,猿折神。

真劍黃既專用武器係地之迴旋鏢。

真劍金─梅盛源太

操縱「光」電子文字力的武士,是一位壽司師傅,以攤販營業,擁有寶劍魚之丸與烏賊折神,使用的劍法是我流(即自創),擅長居合(拔刀術),亦是折神使用天才。

四面睇

真劍金專用既係烏賊折神同海老折神。

真劍金既專用武器係魚之丸同大御用。

支持(米)倫既熱血之作!!!
首富倫...............勁:71:
支持~~:43:
好詳盡,好有心:$
攝影進步了呢~

天天字
這絕對是愛呀{:3_144:}
好正呀.....倫倫,等我簽個名先~~~~~:p:p:p
首富等你的海賊戰隊
有冇訂海賊黃同粉紅呀
小倫精心之作業帖~~~~焉能不支持呢~~~~:78:
小倫難得出po
一定要支持.........{:3_144:}
十分之有心機既好post:)~~~~~
一定要支持支持:$~~~~~~
乜 SHF / 拉打區突然咁多「首富」嘅? :34: :34: :34:
真係幾得呀, 攪到我都想買, 我下下星期會去日本, 都唸住會去d中古店睇下有無2手, 我都見過隻志葉薰都係賣緊3150yen, 叫做平過香港啦!!!!
有錢多麼好{:3_144:}.....
不塊是米倫~~~~:DD:DD