Toysdaily 玩具日報

查看: 5324|回復: 20

[詢問] Iron man 係靠咩野技術飛上天

想請教CHING們,
:77:
Iron man 故事內......
1 ) 有無解釋佢件戰衣可以飛上天, 係靠一種咩野技術?
2) 同埋心口個燈, 又係咩野黎?
大大睇一次就咩問題都無
投入marvel既懷抱

問得好, 所以我從來都覺得 Ironman欠說服力, unconvincing
1 ) 以前有套戲叫 "Rocketeer", 身後起碼會有個噴射器, 現在 Ir onman 用噴射器起碼都要有地方儲存燃料呀, 和噴射器又會發熱, 怎可貼近身體?
2) 心口個燈就是所謂的能源的來源, 類似核能(?)掛 !

我也想知, 件衫就算防彈, 但咁貼身, 照理個人也會食晒D炮彈撞擊力.

一定有C hing 會話: "聽古唔好駁古"啦.
第一集:!話發現左個比核能安全又乾淨的arc reactor, 總之睇戲唔好駁古; 如果真係有這unlimited clean sustainable energy, 地球就唔會有能源危機, 不用再夠fossil fuels, 就無global warming and climate change/crisis 啦!
如果brother接受唔到電影中的iron man, 咁漫畫一定唔洗睇了, 因為漫畫中的iron man 件suit係收o左入tony stark個身內的 {:3_137:}
問得好, 所以我從來都覺得 Ironman欠說服力,
1 ) 以前有套戲叫 "Rocketeer", 身後起碼會有個噴射器, 現在  ...
carousal 發表於 8-11-2011 10:44 PM

我都係咁念,佢手同腳果D好似係火黎,佢自己唔痛GA咩= =不過科幻野沒解ge~我都想知雷神個鎚咁勁係咩原理
想請教CHING們,

Iron man 故事內......
1 ) 有無解釋佢件戰衣可以飛上天, 係靠一種咩野技術?
2)  ...
TonyM 發表於 8-11-2011 10:06 PM

我知, 我可以好很定話你知 ironman 飛得起係靠................................電腦特技:34:
魔術師認真答你:

Ironman 飛得起,
係靠觀眾o既想像力。
因為要有人入場買飛
所以ironman一定要識飛
唔通真係有米諾夫斯基粒子?:36:
童真
還有問題追問的,表示你已長大了:36:
回復 6# fruitswai9

手部能量發射是外部集束
腳部火焰向身體反方向發射
只有著陸需要注意
隔熱物料+軟件控制

Thor是北歐神話角色
神當然是無敵啦
唔 MAKE SENSE 就一定架喇
差在你用咩角度去接受件事
我諗起偽科果本書
:53:HOTTOY:53:....