Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] MegaHouse 魔動王 超級地隱俠

MegaHouse 出品的魔動王 超級地隱俠~在剛發佈白模圖既時候已經下定決心買落來~因為依個真的是充滿了童年的回憶啊~~記得動畫系香港電視臺播放時期~幾乎系一放學就沖翻屋企睇~而玩具等待左漫長既4個月后~終於到貨啦~曾聽說Megahouse既野質靚唔錯~不過出貨少~所以一般會炒起來~我預定價價入還可以啦~上色運用消光珍珠白~電鍍紅同電鍍藍都很不錯~不過唯一有問題既系~漆面同以前我做高達既一樣~很薄很脆弱~玩起身真系要小心~

各位就唔好話我少相啦~基本上可動真系麻麻地~擺唔到乜好玩既POSE~同90年代D拼裝可動差唔多~不過D博頭關節就幾好~可以雙手握劍

好正啊~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:71::71:
:71: 入黎支持靚圖先...
認同大大果句擺唔到乜好玩既POSE
所以睇到大大既靚相要留言支持
我今日都買左
但發覺用料同十幾年前既高達模型差唔多
個皇冠又唔可以完全變形
但童年回憶,冇計啦:79:
唉 太正 但買唔到lo.....................
魔動王, 魔神英雄傳, BB戰士等, 大家都手短腳短, 或肩甲裙甲等好大舊
影響相當程度可動性, 要擺個好pose就要花更多腦汁
不過樓主d相影得好正:35:
正!D相影到好靚~~
Very good shooting and I want to get one, but seems the qc is not good wor