Toysdaily 玩具日報

查看: 5568|回復: 18

[玩具攝影] Star wars 3.75吋分享---誓不向炒價低頭 Part 1

累績左三四個禮拜嘅入物, 一次個雪崩式分享!!
小弟買SW嘅原則係唔用炒價買入!
搜羅左一段時間, 以下嘅都係用正價/低於正價入手!
超滿足!!
Yoda (Vintage版)

一朝早係斗城入手! 原來10am開門入去係有好多款揀! 個日見有Anakin, General Grievous, Commander Gree, Clone trooper 212th!
原本打算買埋Clone trooper 212th, 點知拎上手睇, 嘩!頭同身超大色差!

多謝某大大教路! 而家唔怕整爛個包裝!

Yoda, 係最具影響力嘅Jedi Master! 初始於1980年"The Empire Strikes Back"登場, 由於當年技術有限, 連同之後"Return of Jedi"都係由一名侏儒扮演!

係1997年"The Phantom Menace", 原片都仲係人扮, 但係最近嘅Boxset Bluray中, 則改用CG"畫"出黎!

而及後第二三集當然係用CG啦!

配件有Force lighting effect, Lightsaber同木杖一枝

本體

被譽為最好嘅一隻Yoda! 面相同造型都幾好!

可動亦足夠!

仲未搵到Lord Sidious同佢對打!

跟番電影比例, 所以都幾細隻!!

Commander Gree (Legacy Collection版)

連埋下面隻Imperial Evo Trooper, 都係bid番黎!

依set Ewok都好似幾吸引!

Commander Gree, 初登場於2005年"Revenge of the Sith", 係駐守Kashyyyk嘅commander, 出場...有十幾秒左右!

下場...俾Yoda斬首!

配件有一把槍, 望遠鏡, 同埋"Build-a-droid"R4-D6左腳!

本體

上色不俗!

眼都份有輕微耀綠色!

面相...見人見志!

向前方進攻!

It will be done, my lord!!

一命嗚呼!

Imperial Evo trooper (Legacy Collection版)

Imperial Evo Trooper, 出現於2008年遊戲"The force unleashed", 係帝國一批於極端環境下執行任務嘅精兵! 身上嘅裝甲可抵預極寒及極熱溫度, 有害氣體, 輻射, 甚至係Jedi嘅force!!
配件有Suvival pack, 兩把槍仔, 一支Rfire, 以及"Build-a-droid" R4-D6個身!

本體

造功一流!

啲細緻位好detail!

如果有埋hip ball joint, 依隻肯定係極品!!

Fi-Ek Sirch (Vintage版)

Fi-EK Sirch, 登場於2002年"Attack of the Clones", 係Geonosis大戰中二百幾個Jedi Knights中嘅其中一位, 角色比較"二打六", 係該場大戰中死於Battle droids槍下!
本體

Kajain'sa'Nikto人種嘅面形!

配件

with Yoda

Jedi showdown battlepack (The clone wars版)

點解會買依套? 係因為只係一草就bid到!! 冇錯! 係一草! 除4就兩個半一隻!!

Anakin Skywalker (Clone wars)

動畫版, 介乎電影二同三中間, Anakin開始留長髮!

下半身近乎零可動!

Clone wars系列出過幾隻Anakin, 但都唔岩心水, 等下年新版/Vintage版!

Obi-wan Kenobi (Clone wars)

同Anakin一樣, 下身近乎零可動!

Count Dooku (clone wars)

Dooku甚少有Figure, 依隻...過得去啦!

動畫面相

預左嘅低可動!

Asajj Ventress (clone wars)

Asajj Ventress, 一名女性Sith, 係Count Dooku嘅徒弟, 一直只出現於動畫及漫畫裏面!

裙可除

四隻之中算係高可動= =

以下兩隻係朋友送贈!
Captain Rex (Clone wars)

造功出奇地好!

Clone trooper (Clone wars)

Clone wars啲兵原來都幾好玩!!

其實仲入左其他, 未開唒盒, 下回再續!!

入得好:71:
大大的堅持也有很好的成果,恭喜恭喜
星戰 3.75, 基本上大多會改良翻出再改良再翻出, 所以唔需要亦唔值得炒價入~
當然, 要堅持買初版果d另計~
star wars 野, 正價都夠貴la :68:
star wars 野, 正價都夠貴la
Assassin 發表於 4-11-2011 09:45 PM

係呀…而家Vintage既正價,真係接近一條魚,隻隻入真係好傷
回復 5# 天涯孤客
哈哈...以上啲vintage除左yoda外, 其餘都係八草及有找入手!!:73:
我都仲諗緊入唔入FI-EK~
回復 7# ernest1008
平嘅話都入得過!!
回復  天涯孤客
哈哈...以上啲vintage除左yoda外, 其餘都係八草及有找入手!!
herculesanakin 發表於 4-11-2011 11:20 PM

哇,確係抵!師兄可唔可以PM在下邊度入手?:64:
累績左三四個禮拜嘅入物, 一次個雪崩式分享!!
小弟買SW嘅原則係唔用炒價買入!
搜羅左一段時間 ...
herculesanakin 發表於 4-11-2011 03:45 PM

請問大大 Revenge of the Sith 既 Obi Wan 邊度入手?
回復 6# herculesanakin

咁正? 方便既話可唔可以pm一下地點..thx!
回復 9# 天涯孤客
回復 11# leungpak
Haha...no need to PM!
Coz I forget the name of the shop! :38:
It is in wai chai Tai Yuen Street!!
回復 10# movie_arms
Bid from internet!! A set with Anakin!
有冇想過,why Yoda冇左頂帽?
回復  movie_arms
Bid from internet!! A set with Anakin!
herculesanakin 發表於 11-11-2011 10:11 AM

香港冇的? 斗斗城有冇?