Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

[玩具報告] 義海豪情??~SR合金 豪快王~

謝老友分享,

呢隻我興趣麻麻,主要係唔鍾意外型,
加上 SR 系玩具始終非我所好。放心 pass 喇~~

不過你上次介紹隻大鐵衛又真係好到,
我一路玩住一路睇卡通,不知幾開心。
好玩具、好片集,
講多次:多謝介紹。
:71:Good Post
期待特搜 :51:
山吹老師,HOLOKB:
我都等緊特搜.

GARY兄:
呢隻明顯唔係你杯茶.
我想我大約估到你都是喜歡一D重口味的,下次遇到有咁上下重的第一時候通知你.
"DX才是王道"非常正確, 始終特攝內的ROBOT都係皮套, 太美形反而怪怪的, 而且DX就係要玩機關嘛.:71:
入嚟支持師兄啲靚相, 滲了線的 SR 豪快王真的不錯呢!
小弟也是長久沒有中戰隊了…一中就中這套作品…
小弟沒有玩DX,亦沒有入食玩。機械人…只儲那套扭蛋解解毒就可以了。
價錢比較相宜,不用上色也可展現多款型態,不俗…

但最估不到…是連者鍵這深淵…
本來只想隨便抽一兩條就收手…結果…現在差5條就集齊35隊戰隊都各有一條連者匙…
但不是全部都是紅戰士,如果要集齊全紅,也只差7條…

入手了變身電話,發覺每個戰隊,就算不同戰士,發出的聲音也相同…雖然匙形不同。
所以全戰隊紅戰士入手就會真的停手…
當然如果有強化或特別聲效也應該會中毒…
深淵啊~深淵…(但入手了自己很喜歡的皇牌特擊隊,五勇士,太陽戰隊…發出聲效時真的感動。:$啊!!小弟變身了!可以變回童年時的戰隊…熱血啊!「當然只是擺擺姿勢,小弟沒有穿緊身衣亦不噁心的身裁。」)

不知豪快銀那個變身器,對應的聲效又如何…
不過這個應該不會入手了…
不知這裡有沒有勇者是向199戰士(未計特別款)全部連者鍵目標進發的?

近日入了這隻2手品..發覺幾好玩,可動自然,關節緊同重手.....同埋原來頸位都可以拉長..,很喜歡這種設計,希望用於第時的合金魂身上就好了...所以特別推番個舊post上來分享一吓...:77: