Toysdaily 玩具日報

查看: 5878|回復: 12

[玩具攝影] 【超像可動】JoJo奇妙冒險 Bucciarati + StickyFingers (8張)

仿D.M.S.版主:36:【玩味指數】
外型 (40) 28
可動性 (20) 4
配件及 Gimmick (20) 15
品質管制/QC (10) 10      
價錢 (10) 0

Total:57
外型:因為有Rah做對比,超像個樣貌相似度不夠,作為超像可動的話是合格的:58:

可動性:作為jojo奇妙冒險,人和替身同步是最過癮,
不過布差可動非常之低,因為件衫覆蓋大腿很多,
擺出同步pose的話,需先遷就布差,後搞Sticky

配件:拉鏈是非常吸引!但不想因磨擦布差影響甩色,同埋怕玩到嬌形所以冇乜點玩

QC:有巴打提醒過,因衫衣服黑點QC,要揀好多盒,我就幸運地鋪頭比3盒我揀,3盒都咁正
所以完全是大反差,布差比起Sticky安定很多

最愛這張作display:shiny:

總結:布差和Sticky 是錯過了也不可惜的figure:58:

不過我作為Fans還是帶回家:53:

加貼返上回我的StickyFingers報告Link參考:52:
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=166429&highlight=
布差和Sticky 是錯過了也不可惜的figure :?

作為Fans, have you buy all the comics(7 seasons)?:^
布差和Sticky 是錯過了也不可惜的figure

作為Fans, have you buy all the comics(7 seasons)?
ygat2005 發表於 29-10-2011 08:38 PM

作為年資1年都冇的fans我1本都冇:love:
我個隻 布差拉迪 有d 黑污積
請問我要點先可以抺走佢

(p.s 可能係d 黑點未乾就入盒)
thx:43:
我個隻 布差拉迪 有d 黑污積
請問我要點先可以抺走佢

(p.s 可能係d 黑點未乾就入盒)
thx
hy_fai 發表於 29-10-2011 10:13 PM

有冇得影張相上來比D高手看看:52:
第5部,布差拉迪比祖羅仲要搶鏡
用生命捧祖羅上位,至死不休,同波士決戰,型到冇朋友.
呢一對唔買齊唔得.
第5部,布差拉迪比祖羅仲要搶鏡
用生命捧祖羅上位,至死不休,同波士決戰,型到冇朋友.
呢一對唔買齊唔得.
Toro 發表於 30-10-2011 02:43 AM

1個月前sticky自己1個幾咁寂寞啊:61: 布差這對真是因為情意結而入:52:
giogio出的話大概都要入埋了:52:
1個月前sticky自己1個幾咁寂寞啊 布差這對真是因為情意結而入
giogio出的話大概都要入埋 ...
歪不正 發表於 30-10-2011 02:53 AM

為情意結, 基本上成TEAM人都要收齊, 除左中途離隊既毒佬之外(睇怕超像可動都唔會出佢)
為情意結, 基本上成TEAM人都要收齊, 除左中途離隊既毒佬之外(睇怕超像可動都唔會出佢)
superterry 發表於 30-10-2011 12:19 PM

毒佬出唔出都冇所謂,purple haze就好靚:38:
但佢又1定唔會單出1隻真矛盾
我也入 了=3=~
個人很喜歡第5部!
看佢會不會出齊成隊人了~
:handshake:
very cool~~~~~~~~~~~
Bucciarati  係我  no.3 JOJO 最愛,無計:79:
毒佬出唔出都冇所謂,purple haze就好靚
但佢又1定唔會單出1隻真矛盾
歪不正 發表於 30-10-2011 02:40 PM

一係出就請一定要出可動,唔好因為人氣問題出軟膠公仔,更加唔會買.